dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Dronken wandelaarster op snelweg verzet zich tegen politie

24 augustus 2015 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Een 24-jarige Tilburgse die zondagnacht 24 augustus rond 02.00 uur op de A27 wandelde, verzette zich hevig tegen agenten die haar in de auto wilden zetten. Zij is aangehouden voor openbare dronkenschap.

De agenten reden na een melding in de nacht van zondag op maandag naar de afslag Nieuwendijk. Een vrouw liep op de rijbaan en de vluchtstrook. Ze was onder invloed van alcohol en verklaarde op haar vriend te wachten. Vanwege de veiligheid vroegen de agenten haar in de dienstwagen te stappen. Dit wilde ze niet en probeerde door te lopen over de snelweg.
De agenten hielden haar vervolgens aan voor openbare dronkenschap waarbij ze zich hevig tegen verzette. Ze bedreigde de agenten tijdens de aanhouding. De vrouw is geboeid naar het cellencomplex gebracht. Daar bleef ze zeer agressief en trapte ze een medewerker van de politie. De dame in kwestie droeg ook wiet en andere drugs bij zich. Dit is in beslag genomen.

Geweld tegen politie
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Zeeland-West-Brabant pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Lees meer over:

Politie Drugs alcohol geweld wiet
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.