vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Werkzaamheden Verlengde Liniepad starten binnenkort

24 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem wil het Liniepad doortrekken tot aan ‘Boven ’t Gat’, vanaf de plek waar het voetveer bij Slot Loevestein vertrekt. Hiermee wordt de route binnen Woudrichem afgerond en zal het stuk tussen d’n Bol en het voetveer sterk berbeteren. Vanaf 31 augustus wordt gestart met de werkzaamheden voor dat verlengde deel. Andere onderdelen zijn (bijna) klaar.

Sommige stukken van het liniepad zijn echter onvoldoende ontwikkeld dan wel ontbreken. Dankzij het programma Mijn Mooi Brabant van de provincie Noord-Brabant kan het project Verlengde Liniepad worden uitgevoerd. 
Het huidig bestaande liniepad slingert zich door het Land van Heusden en Altena: van de Papsluis tot de Merwededijk. Wie het pad opgaat, beleeft de Nieuw Hollandse Waterlinie. Bij Vestingsstad Woudrichem loopt dit pad buitendijks langs de waterkant. Straks als het project klaar is, verbindt het pad de historische vesting via veerpont Boven 't Gat de watersportvereniging. Woudrichem fungeert als een knooppunt in een recreatieve routestructuur op een kruispunt van de Waal en de afgedamde Maas.

Plan
Het plan om het liniepad onderlangs de vestingwal te realiseren bleek onuitvoerbaar. Het alternatieve plan om de wat onduidelijke route bovenlangs de Rijkswal te verbeteren en het Janus Baksbastion meer  in te richten als knooppunt, wordt nu uitgevoerd. Er komt een nieuw informatiepaneel en ook wordt de trap naar Boven ’t Gat opgeknapt.

Na het aanleggen van dit laatste deel van het Liniepad kunnen wandelaars straks lopen van Fort Bakkerskil via Fort Altena, de molens, Landgoed Kraaiveld, de Merwededijk naar de vesting van Woudrichem. Via daar kan men via het verlengde Liniepad met het voetveer Slot Loevestein aandoen. ;

Mijn Mooi Brabant is een programma van de provincie Noord-Brabant dat subsidie verstrekt aan kwaliteitsprojecten. Het Woudrichemse project bestaat uiteindelijk uit  drie onderdelen. Naast het verlengde Liniepad wordt ook een nieuw onderkomen voor de Watersportvereniging Woudrichem aangepakt, en wordt de ruimte bij Stichting Boven 't Gat opgeknapt, alsook de pont. WSV Woudrichem is al gestart met de nieuwbouw. Bij Stichting Boven 't Gat is het werk al klaar.

Opening
Op maandag 5 oktober komt de gedeputeerde Ruimte en Financiën van de provincie Noord-Brabant Merrienboer het verlengde Liniepad openen en neemt hij een kijkje nemen bij de andere onderdelen van het project.

(Foto Mooi Brabant)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.