vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

RTV Altena start binnenkort met regionale televisie

21 augustus 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Stichting RTV Altena, houder van radio A-FM, start binnenkort met regionale televisie voor het Land van Heusden en Altena en doet dat onder de naam Altena TV. Het enthousiasme is groot. Aan de realisatie is keihard gewerkt.

De Hankse omroep is sinds de fusie met Vestingstad FM/TV in 2011 eigenaar van het tv-kanaal waarop sinds de start een kabelkrant staat. Dat gebeurde aanvankelijk enkel analoog. Sinds 2013 werd het signaal digitaal. Via Ziggo kanaal 40 is het beeld te ontvangen in Aalburg, Werkendam, Woudrichem, Gorinchem en gemeente Giessenlanden. De statische kabelkrant wordt straks vervangen door bewegende beelden. Er komen nieuwsblokken die meerdere keren per dag voorbij gaan komen. Op langere termijn hoopt de omroep ook verslaggeving van evenementen en sportwedstrijden op Altena TV te gaan verzorgen.

Ambities
Om al deze ambities mogelijk te maken gaat Stichting RTV Altena een samenwerking aan met de nieuwssites Digitaalburg en Genderen Digitaal. Deze partijen maken voor het eigen platform al langer beeldmateriaal van diverse regionale evenementen.
Maar er is meer. Ook heeft de omroep de afgelopen maanden nieuwe vrijwilligers aangetrokken met passie voor televisie. Zaken die de tv-droom verder helpen.

De stichting werd bij de realisatie van die plannen onder meer geholpen door een donatie van Rabobank Altena. Deze stelt de een bedrag van 2500 euro uit het Coöperatie Projectenfonds ter beschikking, bedoeld  voor het opstarten van de uitzendingen  Een mooie geste waarmee RTV Altena heel blij is.

Vanaf welke datum de uitzendingen feitelijk van start gaan, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.