vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Twee inbrekers overlopen, woedende buurtbewoner valt verdachte aan - UPDATE

18 augustus 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Maandagavond (17-8) werd via Twitter melding gemaakt van twee inbraken aan de Werkina. Onverlaten zouden woningen binnen zijn gegaan ergens rond de klok van 22.00 uur.

Later op de avond kwam de informatie binnen dat twee inbrekers waren overlopen en direct konden worden aangehouden. De politie heeft met een diensthond nog verder in de omgeving gezocht naar andere daders. Die actie werd uitgevoerd door de hondengeleiders van de Politie Zeeland-West Brabant.

Melden
Wie iets gezien of gehoord heeft, wordt verzocht dit te melden via 0900 8844.

UPDATE Politiepersbericht

Inbrekers gepakt met hulp omwonenden

Werkendam - Twee inbrekers zijn op heterdaad betrapt en aangehouden. Alerte buurtbewoners op de Werkina zagen zaklicht schijnen bij de buren en belden de politie.

De buren hielden na hun melding het huis in de gaten tot de politie er was op maandagavond 17 augustus rond 22.15 uur. Zij zagen een man in de tuin staan. De agent die de tuin inkeek, zag de man met een breekijzer bij de achterkant van de woning. De man klom de opengebroken woning in. De agent riep dat hij moest terugkomen wat hij in eerste instantie niet deed. Even later kwam hij naar buiten en is aangehouden.
De agent bracht de aangehouden dief (20) naar de dienstwagen om hem naar het bureau te brengen. Op straat viel een woedende buurtbewoner (44) de inbreker aan en probeerde hem uit de greep van de agent los te trekken. Deze buurtbewoner wilde niet stoppen toen de agenten hem sommeerden op te houden. Hij verzette zicht en is met geweld aangehouden voor het belemmeren van ambtenaren in uitoefening van hun politietaak. De man verklaarde op het bureau te begrijpen dat zijn reactie niet goed was.

Tweede dief vlucht via het dak
Een tweede inbreker vluchtte via het dak en de brandgang. Hij was in het zwart gekleed. Twee andere agenten zagen bij de Sportlaan een man (20) lopen. Hij kon niet goed antwoorden wat hij daar deed en voldeed aan het signalement. Hij is aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.