dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Veel veranderingen bij start seizoen Radio A-FM

17 augustus 2015 (door WerkendamNet)

HANK - Aanstaande zaterdag (22-8) start het nieuwe radioseizoen van Radio A-FMt. Genoten de radiomakers andere jaren van een welverdiende vakantie tijdens de zomerstop, daar was dit jaar zeker geen sprake van. De radiostudio onderging een complete metamorfose, er werden nieuwe programma’s bedacht, ook kreeg het station een nieuwe audiovormgeving en ‘stationvoice’.

In het tienjarige bestaan zijn deze veranderingen een mijlpaal te noemen. Er is door alle vrijwilligers en oud-medewerkers in die periode gewerkt aan aan een 'professioneel ‘bedrijf’. Woordvoerder Rik Verhagen: 'Het is geweldig dat je nu als stichting verder kunt investeren voor de volgende tien jaar.'

Verbouwing
In het pand van Stichting RTV Altena, waar Radio A-FM en Altena TV gehuisvest zijn, werd de achteleriggende zeven weken keihard gewerkt. De complete radio studio werd volledig verbouwd die een grote technische verbetering betekende. Zo is de akoestiek verbeterd door een nieuw plafond,  akoestische wandpanelen en vloerbedekking. De werkplek voor de radiomaker werd op een nieuw werkblad opgebouwd en ingericht. Hierdoor kan de DJ zijn medepresentator of gast veel beter zien. Verhagen: 'In het bijzonder is de stichting trots op tal van bedrijven die een bijdrage geleverd hebben in de vorm van sponsoring. Zonder deze ondersteuning was een verbouwing op deze manier niet mogelijk geweest.'

Najaarsprogrammering
In de programmering is aantal nieuwe programma’s opgenomen. Van 20:00 tot 22:00 uur op de maandag Altena Alternatief, voorheen Altena Actueel. De dinsdag en donderdag zijn gewisseld met nu op dinsdag Afslag Altena en op donderdag De Kick van Van Maurik. Op woensdag de Midweek Mix. Op weg naar het weekend op vrijdag om 17:00 uur met Verhagen Viert Vrijdag en aansluitend Jan & Friends en het vernieuwde A-FM in the Mix.

Radio A-FM is te ontvangen in de ether op 107.1 en 107.8 FM en in de gemeente Woudrichem en Werkendam op de kabel 102.0 FM. In de gemeente Gorinchem, Giessenlanden, Werkendam, Aalburg en Woudrichem is Radio A-FM te ontvangen op digitaal radiokanaal 780, of via digitaal TV kanaal 40 van Ziggo. Ook is er te luisteren via app of internet via www.radioafm.nl.

Lees meer over:

radio AFM
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.