vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rivierengebied heeft voldoende water ondanks droogte

12 augustus 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Ondanks de regenval van de afgelopen weken blijft de droogte aanhouden: er is gemiddeld te weinig regen gevallen om de droogte te compenseren. Het watersysteem in het rivierengebied blijft daarentegen goed op orde door aanvoer van water vanuit de grote rivieren. Er is dus voldoende water voor de agrarische sector. Wel is soms afstemming nodig tussen agrariërs in hetzelfde peilvak, zodat ze niet allemaal tegelijk water aan de sloten onttrekken.

De extra uitgebreide inspecties van de kades in de regio zijn tot nader order niet nodig. Medewerkers van het waterschap inspecteren de kades tijdens de reguliere werkzaamheden. Vanwege de droogtesituatie blijft Waterschap Rivierenland wel alert.

Buitenwater
Wie in buitenwater wil zwemmen, checkt of het water veilig is op www.zwemwater.nl. Hier is te zien of er blauwalg of zwemmersjeuk gesignaleerd is. et waterschap blijft de waterkwaliteit wekelijks monitoren.

Hoewel de waterkwaliteit op dit moment nog goed is, kan ook deze teruglopen als de hoge temperaturen lang aanhouden. Botulisme en blauwalg kunnen dan voorkomen. Wie dode vissen of dode watervogels ziet, meld dit bij Waterschap Rivierenland via telefoonnummer (0344) 64 90 90.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.