zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wie heeft een mogelijk gevaarlijke granaat meegenomen?

11 augustus 2015 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Op dinsdagmorgen om 11.00 uur meldde een inwoner van Dussen dat hij langs de Bergse Maas een granaat had gezien bij het uitlaten van zijn hond. De man kon de plaats aanwijzen. Toen hij met de politie terugkwam op de vindplek was de grantaat verdwenen. De politie waarschuwt de vinder  voor het gevaar.

Samen met een politieagent wandelde de Dussenaar naar de bewuste plek aan de Peerenboomsesteeg ter hoogte van de loswal van de lokale betonfabriek. De granaat die gedeeltelijk in het water lag, was er niet meer. De politie vermoedt dat deze mogelijk door iemand anders werd meegenomen. Het gaat om een granaat van circa 30 à 40 centimeter lang met een doorsnee van 10 à 15 centimeter.

Gevaar
De politie laat weten dat de granaat nog niet is beoordeeld en zolang niet helder is om wat voor een explosief het gaat, deze dus gevaar kan opleveren. Mocht iemand de granaat hebben meegenomen of zien liggen, dan is het advies om hem niet aan te raken of te vervoeren, maar de politie te bellen op 0900-8844.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.