dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Staatsecretaris Sharon Dijksma bezoekt Biesbosch MuseumEiland

10 augustus 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De maandag na de opening van het gloedjenieuwe Biesbosch Museumeiland door prof. mr. Pieter van Vollenhoven, klopte vrijdags een andere bestuurder aan de spreekwoordelijke poort: staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma. Haar bezoek was de afsluiting van een feestelijk openingsweekend, waarin meer dan 1.200 mensen het museum bezochten. Directeur Peter van Beek kijkt er met een goed gevoel terug. “We hebben een aantal stappen voorwaarts gezet op het gebied van professionalisering. Nu gaan wij kijken hoe de vernieuwingen aanslaan bij het publiek”.

Volgens de staatssecretaris draagt het vernieuwde museum bij aan het Nationaal Park, nieuwe stijl, De Biesbosch. Natuurkwesties zijn gedecentraliseerd in Nederland en dus moet er vooral met provincies samengewerkt worden om de nationale parken meer statuur te geven. Van Beek: 'Toeristen komen nu vooral nog naar Amsterdam en Kinderdijk, maar we hebben ook schitterende natuurparken. Het is de vraag hoe we kunnen zorgen voor een groot netwerk van nationale parken. Met de Biesbosch hebben we een eerste stap in dat transitiemodel gezet.'Het feit dat de Biesbosch open is voor bezoekers stemde de staatssecretaris tevreden: 'Het is niet verstandig er een groot hek omheen te zetten en te zeggen; Je mag het alleen vanaf hier bekijken.'

Fase 2
Met de tweede fase van de het MuseumEiland wordt in het najaar begonnen. Er komt dan bij het museum naast het terras, een maquette van dertig bij dertig meter die ingericht zal worden als waterspeeltuin; De Biesbosch Beleving. Het is de bedoeling dat met een cyclus van een half uur de waterstand van extreem laag naar extreem hoog gaat. Het toont, in het klein, hoe het omringende zoetwatergetijdengebied werkt. Daarnaast komen er op het eiland enkele wandelpaden.

(Foto Biesbosch MuseumEiland)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.