vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Waterdomein Altena door de ogen van Van Gogh

10 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het stadsgidsengilde heeft al even de 'Fietstocht door het Waterdomein Altena' (door de ogen van van Gogh) gereed. Er is zelfs al een tweede route klaar en een derde is in ontwerp. Het wachten is nog op het maken van een heldere routekaart en het vormgeven middels een drukwerkje.

Het Gidsengilde houdt die eerste route overigens nog een jaartje op de plank. Jos Korthout, één van de stadgidsen, legt uit: 'We willen niet de van Gogh-route langs de Zonnebloemen in Altena (Zonnebloem Expercience - red.) voor de voeten lopen.'

Verrassend
De gidsen denken dat het ook na het jubileumjaar nog aantrekkelijk is voor toeristen om het rivierengebied door de ogen van Van Gogh te beleven. 'We denken zelfs dat het voor de streekgenoten eveneens een heel verrassende route zal zijn met onverwacht veel boeiende informatie. Mensen horen dus nog ons!'

Bril
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer 'Meer rendement met Van Gogh' willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook voor het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren. Een kleine groep ondernemers heeft het initiatief voor Heusden en Altena omarmd onder het motto: 'Altena door de bril van Van Gogh.' Of: 'Wat zou Vincent van Gogh in Het Land van Heusden en Altena gezien hebben als hij hier had gewoond?'

www.VanGoghAltena.nl

(Foto Stadsgidsengilde Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.