vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Merwedebrug (A27) uren lang dicht na ongeval

8 augustus 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK/GORINCHEM - Op de A27 - richting Breda / Gorinchem - botsten zaterdagmorgen (8-8) omstreeks 11.10 uur op de brug vijf auto's en twee vrachtwagens op elkaar.. Alle betrokken voertuigen moesten geborgen worden. Ook was er sprake van brandstoflekkage en ging ook de brandweer ter plaatse. Op de rechterrijstrook en de vluchtstrook lag een hoeveelheid diesselolie. De Merwedebrug - en daarmee de A27 - werd hierdoor volledig afgesloten.

In beide richtingen leverde het ongeval flink wat file op. In de richting van Gorinchem stond al vrij snel 8 kilometer file. Weggebruikers vanuit het zuiden met bestemming Gorinchem kregen dan ook het advies om te rijden in de richting van Den Bosch over de A59, de A2 en de A15. De oprit bij Nieuwendijk, richting Gorinchem werd op enig moment gebruikt als afrit om het verkeer van de snelweg af te krijgen en via de binnenwegen af te voeren.

Veel mensen stonden uren in de brandende zon en maakten er maar het beste van. Een enkeling had geluk, die stond onder het viaduct over de rijkwweg bij Sleeuwijk/Werkendam in de schaduw. Onderstaand de verschillende updates van de VID die een beeld geven van het verloop.

Update 12:01 uur
Het bergen van de voertuigen en het schoonmaken van het wegdek zullen veel tijd in beslag nemen. Naar verwachting zal de rijbaan tot zeker 14.00 uur afgesloten blijven. Omrijden blijft dan ook raadzaam.

Update 12:32 uur
Inmiddels is er nog een berger ter plaatse gekomen. De VID krijgt berichten van weggebruikers in de file. Zij laten weten dat er veel auto's zijn met kleine kinderen erin. Graag zouden zij zien dat het verkeer door de politie wordt weggeleid. Of dat ook gaat gebeuren is niet bekend.

Noch de VID noch Rijkswaterstaat heeft hier invloed op. De hulpdiensten doen hun best om de weg zo snel mogelijk weer begaanbaar te krijgen.

Update 12:50 uur
De files blijven maar in lengte toenemen. Weggebruikers staan echt muurvast en het ziet er nog niet naar uit dat zij door de politie worden weggeleid. Van Breda naar Gorinchem staat het inmiddels vast vanaf Geertruidenberg over 14 kilometer, richting Breda staat het vast vanaf Noordeloos over 7 kilometer.

Update 12:56 uur
Zojuist is bekendgemaakt dat de auto's zijn geborgen. Helaas ligt er ook diesel op de linkerrijstrook. Er zal dan ook een extra brandweerwagen moeten komen om het wegdek schoon te sluiten. Al met al lijkt het er op dat de afsluiting zelfs nog langer gaat duren.

Update 13:33 uur
Nog altijd staat er veel file richting Gorinchem. Zo staat er vanaf Hank 10 kilometer verkeer ingesloten en staat er bij het knooppunt Hooipolder nog 3 kilometer file. Deze weggebruikers kunnen beter omrijden richting Den Bosch.

Er is nu wel een klein beetje goed nieuws, want zojuist is de linkerrijstrook vrijgegeven. Het duurt nog tot 15.00 uur voordat de volledige rijbaan vrijgegeven kan worden.

Schoonmaak
De weg werd schoongemaakt met een zogenaamde ZOAB-cleaner. Hierdoor ging de A27 weer even helmaal dicht. Uiteindelijk kon om 14:30 uur de weg worden vrijgegeven. De VID twitterde: 'Goed nieuws! De A27 naar Gorinchem is bij de Merwedebrug, ruim een half uur eerder dan verwacht, vrijgegeven. De file zal nu vlot oplossen.'



(Foto's Werkendam.net - info VID)

Lees meer over:

ongeval Merwedebrug a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.