dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Wethouder De Jong opent snellaadstation voor elektrische auto's

30 juli 2015 (door WerkendamNet)

HANK - Vanmiddag (30 juli) om 13.00 uur verklaarde wethouder De Jong het vierde snellaadstation in Brabant voor geopend. De wethouder deed dit met zichtbaar genoegen. Bij het snellaadstation aan de A27 is een elektrische auto in korte tijd opgeladen. Het station staat bij het tankstation De Keizer bij de afslag naar Hank.

Snelladen van een elektrische auto kan binnen twintig minuten. Hiervoor zijn alle standaardtype snellaadstekkers op de stations aanwezig. Laden en betalen gaat via de Fastned app. Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde.

Landelijk dekkend
Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. De komst van dit laadstation maakt snelladen tussen Breda en Utrecht mogelijk. Fastned verwierf in 2012 de concessies voor de realisatie en exploitatie van snellaadstations op 201 locaties langs de Nederlandse snelwegen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om door heel Nederland te rijden. Fastned bouwt de snellaadstations op verzorgingsplaatsen naast bestaande tankstations. Inmiddels zijn er 37 snellaadstations operationeel en dit aantal neemt snel toe.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.