donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

'Compliment' mantelzorgers omgezet naar 'waardering'

29 juli 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. In de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 is daarvoor onder andere opgenomen dat gemeenten zorg dragen voor een jaarlijkse blijk van waardering voor de mantelzorgers

Wanneer iemand zorg nodig heeft om zelfredzaam te blijven, ontvangt men behalve professionele hulp vaak ook andere (informele) hulp uit de eigen omgeving. Dat kan hulp zijn van gezinsleden, partner of andere familieleden. Buren en vrienden helpen misschien ook. Zij zijn mantelzorger wanneer zij zorg verlenen die meer is dan alleen de hulp die je normaal gesproken mag verwachten van iemand in uw naaste omgeving.

Mantelzorgers verdienen door hun inzet respect en waardering. De gemeente Aalburg wil mantelzorgers daarvoor bedanken. De waardering in 2015 bestaat uit een klein geldbedrag en een aanbod bestaande uit workshops, de nieuwsbrief, kleine extra’s, educatieve en ontspannende activiteiten.

Aanmelden
Voor de waardering in geld kan één mantelzorger per cliënt aangemeld worden. Het aanbod van alle bovengenoemde activiteiten en kleine extra’s is voor alle mantelzorgers. Wie hiervan gebruik wilt maken of geïnformeerd wil worden over de activiteiten, kan reageren op deze oproep. Bij aanmelding ontvangt men dan een aanmeldformulier. De aanmelding voor mantelzorgwaardering 2015 dient vóór 1 september 2015 ingeleverd te worden.

De gemeente laat weten: 'Wanneer u uw mantelzorger al heeft aan gemeld, hoeft u niets te doen. Om de regeling zorgvuldig uit te voeren is even wat tijd nodig. Medio november wordt tot uitbetaling overgegaan.' Voor vragen en aanmelding: met Bea Nijhof, per telefoon 0416 698784, per mail b.nijhof@aalburg.nl.

Lees meer over:

gemeente mantelzorg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.