vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bloedsporen Andelse zolder mogelijk van Biesboschmoord

29 juli 2015 (door WerkendamNet)

ANDEL / WERKENDAM - De ontknoping in de geruchtmakende zaak van de Biesboschmoord lijkt in zicht. De politie heeft op zolder in een Andelse woning een grote hoeveelheid bloedsporen gevonden die afkomstig zouden zijn van de vermoorde Pool, Adrian Weckowicz. Dat schrijft de Telegraaf vandaag. De krant baseert zich op bronnen in de omgeving van het Openbaar Ministerie.

De bewoonster van de woning, de ex-vriendin van de vermoorde Pool, zit nog vast op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Ook zit een man uit Veen (49) in verzekerde bewaring voor deze zaak. Hij had eerder een relatie met de 36-jarige vrouw uit Andel. Samen zouden zij betrokken zijn bij de moord, dan wel het lichaam hebben gedumpt in de Biesbosch.

Onderzoek
Op dinsdagmiddag 14 januari 2014 vond een wandelaar een onbekend lichaam in poldergebied De Kroon in de Biesbosch. Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek startten een uitgebreid sporenonderzoek samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waaronder een forensisch archeoloog. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. Onderzoek wees uit dat het om een man ging die door misdrijf om het leven was gebracht. Aan de hand van onder meer digitale gezichtsreconstructie in het buitenland en ander onderzoek werd zijn identiteit vastgesteld. Het bleek te gaan om Adrian Weckowicz.

Begin maart 2015 werd een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld in de woningen van de twee verdachten. Dinsdag 30 juni werd nog een aanvullend onderzoek verricht in de twee Andelse huizen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.