zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Van Gogh Zonnebloemen groeien net als aantal aanhakers

27 juli 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Verspreid door het Land van Heusden en Altena komt het zaad inmiddels boven de grond uit. De eerder ingezaaide zonnebloemen steken nu hun kop letterlijk boven het maaiveld uit en groeien door in hoogte. Die groei is ook van toepassing op het aantal ondernemers, verenigingen en scholen die aanhaken bij het initiatief om rond het 125e sterfjaar van Van Gogh hun product te promoten en zo de regio nog eens extra op de kaart te zetten. Ruim 30 deelnemers deden dat inmiddels. Deze zijn te vinden via de website VanGoghAltena.nl. Wie nog mee wil doen, wordt hartelijk uitgenodigd: 'Doe mee! Haak aan!'

Begin dit jaar pakte een kleine groep ondernemers de handschoen op en ging aan de slag met het idee de regio te gaan bekijken door de bril van Van Gogh. Hoewel de schilder zelf nooit in de streek is geweest - voor en zover bekend - was er voor de regiegroep aanleiding genoeg het landelijke en provinciale initiatief over te nemen voor het Land van Heusden en Altena. Er werden plannen gesmeed, een logo ontworpen en er kwam een promotievideo.

Niet uitputtend
Inmiddels schieten de zonnebloemen letterlijk de grond uit en kan langs de ingezaaide percelen de Zonnebloem Experience ook gefietst worden. Er was eerder een Voorjaarsmarkt met Van Gogh en kreeg een kalfje de naam 'Vincent'. Ook zijn er Van Gogh tuinmeubelen te koop, heeft een slager Vincent van Gogh-oortjes in zijn schappen, schreef de dorpsdichter gedichten, bakt een bakker Van Gogh-koekjes, is er een Van Gogh Arrangement per solex te boeken en kunnen fietsers of wandelaars genieten van een uitgelezen theearrangement mét workshop. Maar er is meer...
Zo wordt ook Van Gogh (en iedereen wie dat wil) digitaal geschilderd, is er Van Gogh-make up mét workshop, is er een App verkrijgbaar, worden her en der wedstrijden gehouden wie de hoogste zonnebloem kweekt en draait een aantal VO-scholen projekten in het thema van Vincent van Gogh. Een basisschool uit Genderen bezocht het Van Gogh Tekenlokaal in Tilburg. De schilder kreeg daar ooit nog les.
Dit najaar staat er ook nog een expositie op de rol bij het RCKO in Giessen en verkoopt een boekhandel nog steeds een Van Gogh-bijbel en een goudsmid een pennenset.

Bovenstaande opsomming is zeker niet uitputtend. Wie wil weten welke bedrijven en verenigingen inmiddels meedoen, gaat naar www.VanGoghAltena.nl. Klik op Jaarkalender of bekijk de lijst met deelnemers. Deze verzorgen overigens zelf de publiciteit rond Van Gogh in hun winkel, school, vereniging of wat dan ook.

Aanhaken
Nog steeds kunnen ondernemers die dat willen, aanhaken. De video-oproep is HIERONDER te volgen: 'Doe mee! Haak aan!' Wie meer info wil, kan mailen naar info@OndernemendAltena.nl of neemt contact op met VVV AltenaBiesbosch via info@vvv-altenabiesbosch.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.