donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Zoeken op pleinen AltenaSteden.net makkelijker en overzichtelijker

24 juli 2015 (door AalburgNet)

REGIO - U zoekt naar een bepaald artikel, een speciaal nieuwsitem... Waar stond dat ook alweer? Onder het motto 'Stilstand is achteruitgang' ontwikkelt AltenaSteden.net voortduren haar digitale marktpleinen. Soms zijn er kleine, nauwelijks zichtbare aanpassingen, onlangs werden stevige aanpassingen in de zoekmachines op Aalburg.net, Werkendam.net en Woudrichem.net doorgevoerd.

Wie binnen één van de digitale marktpleinen via het intypen van een woord (zoekterm) naar een bepaald onderwerp zocht, kreeg na de altijd een scherm vol met informatie. Op zich was dat ook vaak weer een zoektocht: 'Waar staat het item waar ik naar zocht?' Dát met name is nu stevig gewijzigd.

Veranderingen
Standaard wordt nu het nieuws het eerst getoond en op volgorde waar de jongste berichten bovenaan staan. Bovenin in het scherm valt te kiezen kun  voor een andere categorie - bijvoorbeeld nieuws of agendaitems, columns of links - zodat direct daarop de resultaten uit die andere categorie getoond worden. Verder zijn ook de opgevraagde zoekresultaten nu te filteren op maand en/of jaar. Dat kan via de opties aan de linkerkant van het scherm.

Veranderingen waarmee de redactie meent een goede verbeterslag te hebben gemaakt om zo het verblijf en de rondgang (zoektocht) op de digitale marktpleinen van AltenaSteden.net zo aangenaam en effectief mogelijk te laten verlopen.

Alles onder het motto: 'Overtuig uzelf en probeer het gewoon eens uit.'

U vindt het zoekschermpje - als vanouds - rechts bovenin. (wit vlakje met vergrootglas - Voorbeeld Aalburg.net).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.