dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus is uitgedokterd, opnames zijn klaar

24 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - 'Dokter Tinus 4 is een wrap! Na 77 lange, maar leuke draaidagen is alles van Dokter Tinus gedraaid!' Met die zinsnede van de Figuratie sluit het opnameseizoen voor Dokter Tinus seizoen 4. Donderdag 24-7 werden de allerlaatste opnamen geschoten in en rond Woudrichem. De mensen van het licht, geluid, de camera, de regie, de rekwisieten, de catering en meer, ieder gaat weer zijns weegs. Veel leden van de crew werden voor Dokter Tinus ingehuurd en zijn nu dus klaar voor een andere (film)klus.

In de laatste week (20-24 juli) werd nog op een aantal lokaties in en rond Woudrichem gedraaid. Zo stond de camera onder meer nog opgesteld  in de Kerkstraat, aan het Woerkumse strandje, op de Rijkswal, bij het Oude Raethuys, de vestingpoort, in Giessen. Er werden daarbij opnieuw lange dagen gedraaid: van 07.00 to 19.00 uur en soms zelfs langer.

Met name de laatste dagen werd nog een flink aantal figuranten ingezet. Het weer was goed (op een enkele dag na) en de stemming opperbest, gezien de reacties op de social media. Producent Four One Media (Figuratie Dokter Tinus) laat haar figuranten weten: 'Iedereen ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme, reacties, inzet en de leuke tijd op en naast de set! Zonder jullie was het ons niet gelukt om dit seizoen te maken. Dus jullie zijn allemaal toppers!'

Stil
Met het vertrek van Dokter Tinus en consorte wordt het zeker niet stil in de Woerkumse Vesting. De dokterskoorts zal nog wel even aanhouden. Nog steeds komen dagjesmensen naar Woudrichem voor de Dokter Tinus-wandelroute en willen mensen de verschillende opnamelokaties met eigen ogen zien. Favoriet is het Dokter Tinus-huis aan de Rijkswal, alsook het kantoor van VVV Altena Biesbosch dat als politiepost van agent Ken heeft gediend. Dokter Tinus is hot en brengt significant meer toeristen naar het vestingstadje.

Eind september
Dokter Tinus wordt uitgezonden door SBS6 en is op de maandagavonden te zien. Eind september wordt de eerste uitzending van seizoen 4 verwacht. Of er nog een vervolg komt, is niet duidelijk. In de wandelgangen gaan geluiden dat dit vierde seizoen echt het allerlaatste seizoen is geweest. Ook zijn er geluiden gehoord dat er nog volop materiaal voorhanden is, puttend uit de Engelse serie Doc Martin. De Nederlandse Dokter Tinus is hierop gebaseerd. Voor en zover bekend is dit alles (nog?) niet officieel bevestigd.

Maar eerst wordt er ongetwijfeld weer massaal gekeken en zit een miljoen kijkers gekluisterd aan de buis om vooral niets te missen van de avonturen van dokter Tinus, juf Lisa de Graaf, agent Ken Vreugdenhil, Kim Franken, restauranthouder/klusjesman Bert de Groot, tante Martha en vele anderen...

(Foto VVV Altena Biesbosch)

Zie ook:
Viervoeter uit Wijk en Aalburg schittert bij Dokter Tinus (za, 18 jul 2015)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.