donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Kinderopvang slaat handen ineen voor voldoende beweging

22 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / WERKENDAM - Kinderopvang Woudrichem en Kinderopvang BuitenSpel uit Werkendam organiseerden vorige week een gezamenlijk sporttoernooi op het complex van Kozakken Boys waar BuitenSpel is gehuisvest. De twee kinderopvangorganisaties, die sport en bewegen hoog in het vaandel hebben staan, sloegen de handen ineen om de kinderen een sportieve dag te bezorgen.

Carla de Visser, coördinator bij Kinderopvang BuitenSpel, is geen onbekende van de Woudrichemse kinderopvangaanbieder. Als voormalig werknemer van Kinderopvang Woudrichem heeft de Visser altijd contact gehouden met haar oud-collega’s. Daarnaast heeft ze veel dezelfde ideeën over het belang van voldoende beweging. Het samenwerkingsverband was dan ook niet zo verwonderlijk.

'We hebben dezelfde ideeën, dezelfde doelgroep en een gezamenlijk belang: Bijdragen aan voldoende beweging voor het jonge kind. Daarnaast vind ik het wel bijzonder om te zien dat je als kinderopvangorganisatie in een moeilijke tijd en met stevige concurrentie op een prettige manier met elkaar kunt omgaan', vertelt directeur Marion Swart van Kinderopvang Woudrichem.

Succes
Ondanks een enkele regenbui was het sporttoernooi een groot succes. Er is gevoetbald, gevolleybald en er zijn diverse spelletjes in de kantine van het Kozakken Boys complex gespeeld. Dat deze samenwerking voor herhaling vatbaar is, laat Carla de Visser duidelijk weten: “Het was een superleuke middag. We zullen deze vakantie nog naar Kinderopvang Woudrichem komen.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.