donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Succesvolle 'handhaving' in Nationaal Park De Biesbosch

20 juli 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Afgelopen zaterdag 18 juli werd in Nationaal Park De Biesbosch een gezamenlijke handhavingsdag georganiseerd door Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer. In totaal werden 32 bekeuringen uitgedeeld.

Met verschillende vaartuigen en auto’s werd een integrale controle uitgevoerd in het waterrijke zoetwatergetijdengebied. Hotspots tijdens de dag waren het watersportgebied de Aakvlaai, de strandjes langs de Merwede, het intensieve recreatiegebied de Merwelanden, de Natuurontwikkeling Noordwaard en Zuiderklip en recreatiegebied de Elzen.  

Tijdens de dag werd aan een kleine groep overtreders een bekeuring uitgereikt. Vaarsnelheden van meer dan 50 km per uur op plekken waar 9 is toegestaan, behoren tot de excessen en zijn verbaliseerd. Dergelijke vaarsnelheden zijn gevaarlijk voor andere recreanten en tasten ook de natuurkwaliteit van de Biesbosch aan. Ook het kappen van levende bomen in het recreatiegebied de Aakvlaai was bekeuringswaardig.  Tijdens visserijcontroles kon niet iedereen een vispas tonen en eigenaren van overlast gevende loslopende honden is Proces Verbaal aangezegd. In totaal zijn deze dag 32 bekeuringen uitgedeeld.

Gastheerschap
Tijdens de dag stond gastheerschap hoog in het vaandel. De duizenden bezoekers op deze zonnige zomerdag kregen van de handhavers voorlichting over de regelgeving, de recreatiemogelijkheden en de natuurkwaliteit. Regelmatig is, in plaats van bekeuren, gekozen voor een officiële waarschuwing die ook geregistreerd werd in het gezamenlijke BOA-registratiesysteem.

Partners
Tijdens de gezamenlijke handhavingsdag werd samengewerkt door de Nationale Politie, Rijkswaterstaat, BOA’s van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, BOA’s van Staatsbosbeheer, BOA’s van Gemeente Drimmelen en Gemeente Dordrecht, Sportvisserij Zuidwest-Nederland en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Naast de reguliere controles van deze partijen zal er in 2015 nog minimaal één gezamenlijke handhavingsdag worden georganiseerd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.