donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Inbraak met grof geweld bij AH Sleeuwijk

18 juli 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdag, was Albert Heijn Sleeuwijk opnieuw het doelwit van een inbraak. De tweede in relatief korte tijd. Ook nu waren de daders uit op de geldautomaat, die het moest ontgelden. Het mobiele apparaat werd totaal vernield aangetroffen.De daders ahdden explosieven gebruikt. In de machine zat overigens geen geld.

De daders van de ramkraak vertrokken dus met lege handen, een spoor van vernieling achterlatend. De drie daders vluchtten weg in donkere auto, vermoedelijk eentje uit de BMW1-serie.

AH Sleeuwijk - aan de Nieuw Es - laat weten: 'Nu maar weer sporenonderzoek afwachten, opruimen en alles laten herstellen. Hopelijk leveren de beelden genoeg informatie om deze schoften op te pakken!'

Eerste
De eerste inbraak, waar ook de geldautomaat gekraakt werd, was in de nacht van 4 op 5 oktober 2013. Ook toen was de schade groot.

Het officiële politiebericht luidt:

Sleeuwijk - Zaterdagochtend 18 juli werd een ramkraak gepleegd op een supermarkt aan de Nieuwe Es. De daders gingen er zonder buit vandoor. De politie doet onderzoek.

Rond 03.55 uur schrokken omwonenden wakker van glasgerinkel en alarmeerden de politie. De toegangsdeur van de supermarkt was opengebroken en de mobiele pinautomaat was compleet vernield. Getuigen zagen drie daders in een zwarte auto wegrijden. De daders hebben geen buit gemaakt. De politie startte direct een zoekactie naar de zwarte auto in de omgeving, maar trof deze niet aan. De technische recherche doet vandaag verder onderzoek.

Melden
Wie meer weet, iets gezien of gehoord heeft, gelieve dit te melden via 0900 8844.

(Foto's Albert Heijn Sleeuwijk)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.