zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Speelveldje Citadel bezwijkt onder overlast

16 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In toenemende mate wordt overlast ervaren door voetballende jongeren op het kunstgrasveld aan de Citadel in Woudrichem. Ondanks inspanningen van BOA, politie, jongerenwerker en betrokken wethouder Paula Jorritsma nemen de klachten eerder toe dan af. Gesprekken, extra surveillance, het hekwerk rond het veld ophangen aan rubberen bevestigingsringen en het plaatsen van een bord met leeftijdsgrens van gebruikers hebben de overlast niet teruggedrongen. Zo lang het kunstgrasveld blijft liggen, zal de overlast niet verminderen, is ook de mening van politie, BOA en jongerenwerker. Daarom is besloten, in goed overleg met omwonenden en degenen die indertijd pleitten voor het kunstgrasveld, het kunstgras op korte termijn te verwijderen.

Het speelveldje wordt teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en na het verwijderen van het kunstgras wordt gras ingezaaid. Verwacht wordt dat hiermee de overlast sterk zal verminderen.

Plannen voor een multifunctioneel speelveld aan het Bolwerk, waar ook de voetballende oudere jeugd rond de Citadel gebruik van zou kunnen maken, zijn voorlopig even geparkeerd, gezien de beperkte financiële ruimte die Woudrichem op dit moment heeft.

Direct omwonenden rond het speelveld bij de Citadel ontvangen op vrijdag 17 juli een brief over de gekozen oplossing om de overlast te verminderen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.