donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Reconstructie N283 Hank/Meeuwen gaat van start

15 juli 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - WERKENDAM:  Op 22 juli zijn mensen welkom op de informatieavond van de provincie en aannemer Heijmans over de reconstructie N283 tussen Hank en Meeuwen en de aanleg van de persleiding voor Waterschap Rivierenland. Heijmans start met de werkzaamheden vanaf juli 2015 tot eind november 2016.

Programma informatiebijeenkomst

  • 19.30 uur      Start van de informatiebijeenkomst in 'Partycentrum de Rietpluim’ Oude Kerkstraat 6 in Dussen. De provincie geeft uitleg over de voorbereiding en het bestemmingsplan daarna vertelt aannemer Heijmans hoe zij het werk gaan uitvoeren.
  • 20.15 uur     Belangstellenden kunnen de tekeningen van de werkzaamheden aan de N283 bekijken en vragen stellen aan de medewerkers van de provincie, Heijmans en het waterschap.
  • 21.30 uur      Einde.

Wegwerkzaamheden N283
Door de provinciale weg N283 in te richten volgens de principes van ‘Duurzaam Veilig’ verdwijnen de onveilige oversteken. Dat betekent dat er bij de Kortveldsesteeg in Hank een rotonde wordt aangelegd en dat de oversteek bij de Diebracht verdwijnt. Ook wordt op dit gedeelte van het traject nieuwe asfaltverharding aangebracht en er komen (nieuwe) parallelwegen en fietspaden. De percelen langs het wegvak krijgen de nodige aandacht voor hun ontsluiting. Behalve de hiervoor bedoelde parallelwegen wordt ook voor het landbouwverkeer tussen de Peereboomsesteeg en de rotonde Nieuwe Steeg een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd. Tot slot wordt de afwatering en de waterhuishouding aan de nieuwe situatie aangepast en wordt de weg volgens een landschapsplan in de omgeving ingepast. De reconstructie wordt gecombineerd met werkzaamheden van het waterschap Rivierenland. Het waterschap legt een persleiding tussen Meeuwen en Hank en twee nieuwe duikers aan onder en langs de N283.

Weggebruikers krijgen tijdens de uitvoering te maken met verkeersmaatregelen en in geringe mate met omleidingsroutes.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectmanager van de Heijmans, de heer Wim van der Valk op e-mailadres wvalk@heijmans.nl of telefonisch op 06-22485573

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.