zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Minister-president Mark Rutte gespot in de regio

15 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Minister-president Mark Rutte werd vandaag (15-7) - voor velen in ieder geval - tamelijk onverwacht gesignaleerd in de regio.  Hij dook onder meer op in Woudrichem (Wourkem) en aan boord bij Riveer. Onverwacht, omdat ook de openbare agenda van Rutte via Google geen melding maakte van een werkbezoek aan de streek.

Rutte bracht onder meer een bezoek aan de filmlocatie van dokter Tinus. De crew schoot in de Hoogstraat opnamen bij VVV Altena Biesbosch. Het toeristisch informatiepunt fungeert namelijk als politiebureau van agent Ken Vreugdenhil (rol van Tygo Gernandt). Zich drooghoudend onder een grote paraplu liet Rutte zich door Tinus (Thom Hoffman) en Ken ter plekke uitvoerig informeren over de voortgang. De VVV twitterde: 'Waarom Mark Rutte in Woudrichem is? Omdat hij de grootste fan is van dokter Tinus natuurlijk!'

Vestinggolf
Ook evenementenmakers Herman en Alice van Diejen troffen de bewindsman. Als een once in a liftetime opportunity liet men zich vóór het filmhuis van dokter Tinus aan de Rijkswal daarom graag vereeuwigen. Het echtpaar dat met First Class Entertainment furore maakt met het door hen bedachte Vestinggolf, liet vervolgens enthousiast weten: 'Krijgen we weer bezoek van politiek Den Haag voor een uitje met Vestinggolf? De eerste besprekingen verliepen gunstig. En ja die werden inderdaad gevoerd met onze Minister-President Rutte. Spannend!'

Riveer
Veerdienst Riveer, waar Rutte zich ook inscheepte, twitterde enthousiast over het bezoek van de minister-president: 'Volop vakantietijd, dus een invalschipper nodig. Deze bestuurt normaal gesproken andere zaken dan een schip!' Ook hier ging Rutte gewillig met Riveerders op de gevoelige plaat.

(Foto First Class Entertainment)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.