zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Van Gogh-zonnebloem steekt kop op bij Bloklandsingel

13 juli 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - 'Altena door de bril van Van Gogh...' In dit verband werd een groot aantal weken geleden een perceel nabij de Bloklandsingel in Wijk en Aalburg ingezaaid met zonnebloemzaad. Dit als onderdeel van de Vincent van Gogh Zonnebloem Experience die grote delen van de regio zonnebloemgeel gaat kleuren. Op deze stek steekt de eerste zonnebloem (foto) de kop op... Die bloei is binnenkort op meerdere plekken in de regio te verwachten.

Woudrichem heeft het zaad gezaaid voor het maken van een kleurrijke bermen. De gemeente mengde dit materiaal met ander zaaigoed dat weer bijen aantrekt.

Ook de gemeente Werkendam strooide het zaad langs zitjes en picknickplekken. In Dussen ontpopt zich - bij familie Verschure - een maïsdoolhof met aan de buitenzijde een strook zonnebloemen. Theetuin Binnen en Buiten in Sleeuwijk zaaide het naastgelegen talud in met zonnebloemen.

Brabants Landschap zaaide bloemen bij de Witdammen en het Pompveld, maar ook langs het liniepad in Werkendam. Provincie Noord-Brabant maakt langs de Heusdense brug een strook met bloemen en naast Tyre Centre zullen de zonnebloemen ook gaan bloeien. VVV Altena Biesbosch zaaide in de bloembakken.

Foto maken en insturen
Wie Vincent van Gogh-zonnebloemen spot in de regio wordt uitgedaagd daar een mooie foto van te maken en die op te sturen (mailen) naar OndernemendAltena. Deze zal dan de fraaie zonnebloemen dan publiceren. Zet er dan wel even de locatie bij wáár de zonnebloemen staan...

  • Uw mail kan naar info @ OndernemendAltena.nl. Vermeld ook even uw naam als maker van de foto.

2015. Van Gogh-jaar
In 2015 is het 125 jaar geleden dat de befaamde schilder Vincent van Gogh overleed. Wereldwijd, in Nederland, maar ook provinciaal en in de regio Heusden en Altens wordt hier aandacht aan besteed.
Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt.

Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren.

In Het Land van Heusden en Altena pakte een kleine groep van ondernemers het initiatief aan om de eigen streek extra op de kaart te zetten. Hiertoe werd ook een promotievideo gemaakt.

Medio augustus zal de regio Heusden en Altena geel zien van de zonnebloemen.

Promotie
Onderstaand de promotievideo die de Regiegroep 'Altena door de bril van Van Gogh' eerder maakte... Ondernemers, scholen en verenigingen kunnen nog steeds aanhaken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.