donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

AltenaSteden.net en VVV slaan handen ineen

13 juli 2015 (door AalburgNet)

REGIO – Het digitale marktplein AltenaStedenNet en VVV Altena Biesbosch gaan samenwerken met als doel ondernemers slimmer met elkaar te verbinden en informatie over evenementen en activiteiten in het Land van Heusden en Altena beter zichtbaar te krijgen.

Reclamemaker Cor Spek, drijvende kracht achter AltenaSteden.net (ASn) en de afgeleide platformen voor Woudrichem, Aalburg en Werkendam, vindt het een interessante gedachte om (toeristische) informatie gebundeld te krijgen op een aantal centrale plekken die makkelijk bereikbaar en bekend zijn. “Dus geen versnippering, maar juist bundelen. Als je van elkaar weet wie wat, wanneer doet, hoeven evenementen niet altijd tegelijkertijd plaats te vinden en kun je onnodige concurrentie vermijden. Het weet hebben van elkaar is belangrijk als eerste stap om samenwerking te stimuleren en krachten te bundelen”, vindt Spek.

Marc Bosboom (foto rechts), directeur VVV Altena Biesbosch, ziet in AltenaStedenNet een mogelijkheid om het bereik van de VVV informatie te vergroten. “De digitale marktpleinen zijn voor veel mensen een bron van informatie over wonen, werken en recreëren in het Land van Heusden en Altena. Wij willen daar graag in participeren en tegelijkertijd recreanten én ondernemers wijzen op de dienstverlening van de VVV”, legt Bosboom uit.

VVV Altena Biesbosch ontwikkelt zich, net als veel VVV’s in Nederland, steeds meer tot een digitale dienstverlener. “Veel VVV’s zijn gestopt met de exploitatie van een winkel en hebben flink geïnvesteerd in digitale media”, vertelt Marc Bosboom. “Ook wij zijn daar actief mee bezig en hebben onze VVV media, zoals de VVV app, de VVV I-punten en natuurlijk onze website flink uitgebouwd en verbeterd. We willen nu vooral het bereik van onze informatie vergroten door onze gegevens ook te ontsluiten via andere kanalen. Een mooi voorbeeld zijn de websites van aangrenzende toeristische organisaties, de nieuwe Biesbosch website en die van Visit Brabant.”

Ondernemers
Daarnaast vindt Marc het belangrijk dat de VVV als een soort 'ondernemersvereniging voor de recreatiesector' wordt beschouwd. “Het verbinden van ondernemers en het gezamenlijk doorontwikkelen van het toeristisch aanbod in de regio is ons doel en daar kan AltenaSteden.net en in dat kielzog Ondernemend Altena, ons goed bij helpen.”
Spek onderstreept die visie. "Ondernemend Altena wordt geïnitieerd vanuit AltenaSteden.net en is een platform dat (ook recreatieve) ondernemers regionaal zichtbaar wil maken en wil verbinden. Het is de paraplu voor ondernemersinitiatieven die gericht zijn op ontmoeten, kennis delen, ervaring uitwisselen en samenwerken. Dat is ook wat de VVV voorstaat." Een brug was dan ook snel geslagen. De samenwerking tussen beide partners betekent als eerste het voeden van elkaars evenementenkalenders en in een volgende fase onder meer het ondersteunen van elkaars (netwerk) activiteiten.

www.AltenaSteden.net | www.OndernemendAltena.nl | www.VVVAltenaBiesbosch.nl

(Foto AltenaSteden.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.