donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Werkzoekende Woerkummer gaat viral na ludieke video

8 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Nadat de Woudrichemse Jeremy Husmann de ene na de andere afwijzing kreeg op zijn sollicitaties, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Met beperkte middelen nam hij zijn eigen ludieke variant op van Claudia de Breij’s ‘Mag ik dan bij jou’ en postte deze op Facebook. De gedurfde actie legde de communicatieprofessional geen windeieren op.

Zo is de video al ruim 8.600 keer bekeken en bijna 200 keer gedeeld. “De video verspreidt zich als een olievlek over het internet en wordt gedeeld door mensen uit het hele land: Van Amsterdam tot Maastricht. Echt een gekkenhuis. Ik hoop dat ik binnen 24 uur aan de 10.000 views zit”, aldus Husmann die er ondertussen al enkele interessante contacten en afspraken aan heeft overgehouden.

Een beetje geluk

In reactie op de vraag hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen reageert de Woerkummer: “Ik ben begonnen de video binnen mijn privé-netwerk te delen. Dat zijn de mensen die het meest genegen zijn je te helpen. Daarnaast heb ik de video gepost in Facebook groepen voor werkzoekenden. Die herkennen zich immers in mijn situatie. En natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben.”

De video kreeg veel positieve reacties. Een enkeling beschimpte zijn zangkunsten, maar daarop reageert Husmann heel nuchter: “Tsja, het is ook geen auditie voor The Voice. Ik wilde laten zien dat ik op een creatieve manier een boodschap kan overbrengen en een groot bereik kan creëren. Dat is belangrijk voor de werkgevers waar ik mij op richt. En dat is aardig gelukt!”

Nu maar afwachten of Husmann aan de spreekwoordelijke bak komt. Want wie niet waagt, wie niet wint... De redactie van Woudrichem.net wenst hem in ieder geval geel veel succes...

  • Klik hier voor de creatieve videosollicitatie...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.