zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

KO Woudrichem start peuterprogramma bij Eben Haëzer

7 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Per 24 augustus, direct na de zomervakantie, start Kinderopvang (KO) Woudrichem met een peuterprogramma op basisschool Eben Haëzer in Woudrichem en gaat zij de tussenschoolse opvang op basisschool ’t Ravelijn, eveneens in Woudrichem, verzorgen. Hiermee speelt de kinderopvangorganisatie in op het toenemend belang van de doorgaande leerlijn, samenwerken met het basisonderwijs en het ontstaan van brede scholen.

Marion Swart, directeur Kinderopvang Woudrichem, vertelt dat de doorgaande leerlijn begint op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal, dat na de harmonisatie met kinderopvang nu peuterprogramma heet. Zij ziet daarom veel voordelen in een nauwere samenwerking: “Zo zijn de lijntjes tussen pedagogisch werker en leerkracht korter, kunnen we beter van elkaars expertise gebruik maken en verloopt de overstap naar het basisonderwijs nog soepeler”, aldus Swart.

Tusenschoolse opvang

Kinderopvang Woudrichem verzorgt daarnaast al jaren de tussenschoolse opvang bij de Eben Haëzer, tot ieders grote tevredenheid. Door de aangescherpte regelgeving voor overblijven op basisscholen, ging ook basisschool ’t Ravelijn op zoek naar een professionele partner en vond deze in Kinderopvang Woudrichem.

Swart besluit: “Wij stellen de ontwikkeling van het kind centraal en kijken welke kansen er zijn om die ontwikkeling optimaal te stimuleren. Samenwerkingsverbanden met het basisonderwijs spelen daarin een grote rol. Bijvoorbeeld in de vorm van voorscholen, brede scholen of andere constructies. Dat is de toekomst. Het liefst zou ik dan ook samenwerkingsverbanden met alle basisscholen uit de regio aangaan. Geen ondenkbaar scenario, wat mij betreft.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.