zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Integrale verkeerscontrole tegen mobiel banditisme

1 juli 2015 (door WerkendamNet)

HANK / ALMKERK - De politie heeft dinsdagmiddag en -avond (1-06) een integrale verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg gericht tegen mobiel banditisme. Aan de actie namen naast diverse politiespecialisten ook Rijkswaterstaat, de Belastingdienst, de Douane en de Rijksdienst Wegverkeer deel. Er werd onder meer een Bulgaar aangehouden op de verdenking van witwasfraude. Ook werden twee jongens op een gestolen scooter en twee Franse mannen met drugs gearresteerd.

Op de Rijksweg A-27 werden in beide rijrichtingen voertuigen gescand met het ANPR-systeem.

Resultaten

Tijdens de actie werd een 52-jarige Bulgaarse man gecontroleerd die al zes jaar in Nederland woont en geen inkomen zou hebben, terwijl hij ruim 14.000 euro aan contant geld op zak had. Hij werd aangehouden op de verdenking van witwaspraktijken.

Twee minderjarigen werden aangehouden die op een gestolen motorscooter reden. De motorscooter was op 4 juni jl. in 's-Hertogenbosch gestolen. De twee jongens (15 en 16 jaar) komen uit Almkerk.

Door het Joint Hit Team werden twee Franse mannen ( 33 en 36 jaar) aangehouden nadat in hun auto één kilo hennep was aangetroffen. Er werden in totaal twaalf overtredingen van de opiumwet geconstateerd.

Er werden bij elf personen openstaande boetes geïnd, twee mannen werden vanwege openstaande vonnissen vastgezet. Ook werden nog 15 bekeuringen voor verkeersovertredingen uitgeschreven, volgens de agenten werden er veel gladde banden waargenomen.

De Belastingdienst had 34 hits, er werd 92.728 euro geïnd. Er werd 27 keer beslag gelegd op een auto, waarvan er acht werden getakeld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.