vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Dichter Tsead Bruinja te gast in Altena

22 juni 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag 20 juni was dichter Tsead Bruinja te gast bij Stichting Poëzie Land van Altena. Dit vanwege de afsluiting van de bijeenkomsten met de regiodichters.

Samen met de veertien regiodichters en directeur van het Biesbosch MuseumEiland Peter van Beek werd om 18.00 uur verzameld op natuurcamping De Knotwilg in Nationaal Park De Biesbosch. Dit allemaal zodat de dichters inspiratie op konden doen voor het inmiddels vierde seizoensgedicht; de zomer. Tsead Bruinja schreef zelf twee zomergedichten en jureerde de gedichten van de regiodichters. Het was de afsluitende bijeenkomst van de regiodichters, de vierde waarvoor een uitgebreide BBQ gehouden werd. Tijdens de BBQ droeg Bruinja drie maal voor uit eigen werk. 

Wandelroutes
In totaal maken de regiodichters allemaal vier gedichten voor de totaal 24 gedichten die nodig zijn. Deze worden geplaatst op markante plekken langs wandelroutes in de Noordwaard. Behalve de gedichten van deze groep dichters worden er nog Acht gedichten geplaatst van vier landelijk bekende dichters; dit seizoen dus twee gedichten van Tsead Bruinja. 
 
Mede mgelijk
Dit project wordt georganiseerd door Stichting Poëzie Land van Altena in nauwe samenwerking met het ‘Biesbosch MuseumEiland’ en wordt mede mogelijk gemaakt door de cultuurraden van Aalburg, Woudrichem, Werkendam, de Rabobank en het Prins Bernard Fonds.  
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.