zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Buurtvereniging De Knotwilg vertroetelt Van Gogh-zonnebloemen

18 juni 2015 (door AalburgNet)

GENDEREN - Buurtvereniging De Knotwilg zaaide onlangs 'de zonnebloemen van Van Gogh.' Daarmee doet de buurtvereniging mee aan het regionale Van Gogh-jaar. In 2015 is het 125 jaar geleden dat de vermaarde kunstenaar overleed. Ondernemers namen het initatief de streek hiermee op de kaart te zetten. Inmiddels haakten diverse scholen, de drie gemeenten en een reeks ondernemers aan die allemaal op hun eigen manier met Vincent van Gogh aan de slag zijn. Zo ook Buurtvereniging De Knotwilg die regelmatig verslag doet van hun bevindingen.

'Vanmiddag  de zonnebloemen van Van Gogh in een kuip geplant en bij de bloemenbak bij ons in de straat geplaatst. Als je Genderen in komt rijden van de dijk vandaan zie je aan de linkerkant een mooie bak met bloemen met daarachter een kuip met een tiental zonnebloemen die straks de inwoners en bezoekers van Genderen zullen verwelkomen.

Wij van de buurtvereniging de Knotwilg zullen de zonnebloemen vertroetelen en hopen dat ze rijkelijk en lang mogen bloeien. Met enige regelmaat zullen we een foto mailen , dan kan iedereen de groei volgen.'

  • Wordt vervolgd dus...

Meedoen
Als er ondernemers, verenigingen of andere initiatieven zijn om nog mee te doen met het regionale Vincent van Gogh-jaar, dan kan dat. Informatie en opgave via www.VanGoghAltena.nl

(Foto Buurtvereniging De Knotwilg)

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.