woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Studenten Nyenrode Business Universiteit bezoeken familiebedrijven

16 juni 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / WERKENDAM / VEEN - Professor  dr. Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht verbonden aan Neyenrode, bracht samen met zijn Poolse collega dr. Marta Berent-Braun een bezoek met negen studenten uit India aan drie familiebedrijven in het Land van Altena. Leny van der Ham van Center4Learning, was ook aanwezig met vier studenten.

Om 8.00 uur ontving Cor Hoogendoorn uit Werkendam de groep bij één van zijn bedrijven, te weten Instalho aan de Rivierdijk te Hardinxveld. De studenten uit India, allemaal afkomstig uit een familiebedrijf die een MBA programma volgen op Nyenrode, vonden het bijzonder dat de eigenaar hen zelf rondleidde. Dat gold ook zijn verhaal dat ging over beginnen met een gereedschapskist, ondernemen in je vak en doen waar je goed in bent. Hogendoorn vertelde over zijn zonen, drie van de vier werken in zijn bedrijf, en legde uit hoe om te gaan met aandelen binnen een familiebedrijf. Zo werd de ochtend een mooi leermoment, door een kijkje in de keuken van familiebedrijven en de kennismaking met een  andere cultuur.

Zaken doen
Na een vegetarische lunch en even een balletje slaan op Golfpark Almkreek, vertrok de bus naar  E. van Wijk Logistics Giessen. Daar leidde General Manager Anton Stam de groep rond aan de hand van een powerpoint. Hij vertelde over de historie van het Familiebedrijf en het verschil van zaken doen in Roemenië en de Oekraine. Ter afsluiting volgde een rondleiding door het warehouse.

Als laatste werd de groep ontvangen bij G. Kwetters & zn. in Veen, waar mede-directeur Rik Thijse-Klasen de ins and outs vertelde over het verhandelen van eieren, over de complexiteit van daghandel en de traceerbaarheid van een ei in de keten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.