woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Oostwaardmars wordt jaarlijkse traditie bij scouts

15 juni 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Ondanks dat het weer wat druilerig was zaterdagochtend stond er een grote groep wandelaars klaar om de Oostwaardmars te gaan lopen welke dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd door Scouting Altenagroep. Er was een keuze uit vijf routes die gewandeld konden worden variërend van 4 tot 25 kilometer.

Om 9:45 uur verzamelde iedereen op het startterrein om zich in te schrijven en water en een versnapering voor onderweg in ontvangst te nemen. Om 10:00 uur klonk vervolgens het startsein en ging iedereen op pad. Het eerste gedeelte volgden alle routes dezelfde weg over de door ANV aangelegde paden. Na 2 kilometer splitsten de routes zich en liepen verspreid door de Oostwaard heen.
Het druilerige weer maakte toen ook plaats voor een lekkere zon waardoor de wandeling extra aangenaam werd. Via slingerende paden door de weilanden en bossen liepen de routes naar fort Bakkerskil waar een heerlijk verfrissend ijsje klaar stond voor de wandelaars. Hiervandaan liepen de routes weer verder om uiteindelijk bij het eindpunt uit te komen waar een lekker broodje hamburger en suikerspin opgehaald kon worden. Voor de kinderen die nog niet moe genoeg waren stond hier ook nog een springkussen klaar om de nodige energie eruit te springen.
 
Traditie
De Oostwaardmars is een jaarlijks terugkerende activiteit die georganiseerd wordt door Scouting Altenagroep en welke dit jaar werd ondersteund door de sponsors Qgroenbeheer, Rabobank en Brabant Water. De afgelopen jaren werd de wandeltocht alleen voor de leden van de Scouting georganiseerd, maar ter ere van het 50-jarig bestaan van de Altenagroep was het dit jaar ook voor andere personen mogelijk om deel te nemen. Iets wat zeer goed is bevallen en de komende jaren zeker voortgezet zal worden.

Lees meer over:

Altena Scouting kamp
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.