maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Geen honden los tijdens broedseizoen bij Het Wiel - UPDATE -

11 juni 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Tijdesn het broedseizoen - van 15 maart tot 15 juli - is het niet toegestaan om met honden bij het Wiel in Rijswijk te komen. Zo laat de gemeente Woudrichem weten. 

Buiten die periode mag de hond er loslopen en hoeven uitwerpselen niet te worden opgeruimd. Het Wiel ligt namelijk buiten de bebouwde kom.
Heel hinderlijk is het wel als honden de moestuinen bij het Wiel oplopen en daar hun behoefte doen. Dat is ook verboden, want de moestuinen zijn privéterrein. De gemeente vraagt daarom iedereen om medewerking: 'Hondenbezitters, wilt u daar rekening mee houden en uw hond beletten de moestuinen in te lopen?'

Stront
Dit bericht ontlokte een reactie bij HSV Groot Woudrichem. Deze laat weten: 'Dit bericht is strijdig met de bebording ter plaatse. Op het bord staat aangegeven dat er NOOIT honden mogen komen in het broedseizoen en dat buiten het broedseizoen de honden aangelijnd moeten zijn.
Helaas wordt deze regel aan de laars gelapt waardoor de vissers in de stront zitten, de volkstuinen (soms) vernield worden en tijdens het maaien de poep om de oren vliegt.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.