woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Slot Loevestein & Open Coffee Altena: Quality time

11 juni 2015 (door WoudrichemNet)

REGIO - POEDEROIJEN: Van begin tot het eind was Open Coffee Altena 19.0 een geslaagd evenement. Tachtig ondernemers werden in de schitterende ambiance van Slot Loevestein gastvrij ontvangen. Alles onder een strak, blauw wolkendek. En wie de netwerkstemming nog niet te pakken had, dan zorgde de stralende zon dat het goed kwam. Anders deed de (live) feel good muziek van Just for You dat wel. Kortom: het historisch Huis (uit 1361) van ridder Dirc Loef van Horne bleek een schitterend decor voor modern netwerken. Het Arsenaal aan de voet van dat Huis was voor twee uur the place to be om contacten om te zetten naar connecties. Kortom: Open Coffee Altena op Slot Loevestein kan de boeken in als 'quality time.' Het event stond als een ... kasteel.

Reacties

  • André Rozendaal (Visser & Visser Accountants - Gorinchem): 'Complimenten voor de organisatie/invulling van de Open Coffee Altena!'
  • Leo Gerritse (Elgé Music - Woudrichem): 'Slot Loevestein en Open Coffee Altena. Een prachtige locatie en goed verzorgd.'
  • Anton Oppenhuizen (MKB Controller - Giessen): 'Vandaag de netwerkbijeenkomst Coffee Altena op het prachtige Slot Loevenstein. Veel interessante ondernemers ontmoet.'
  • Jacqueline Noteboom (Personal Organising - Almkerk): 'Vanmorgen weer effectief netwerken op bijzondere locatie, op Slot Loevenstein.'
  • Nicole Roubos (Rabobank Altena - Almkerk): 'Netwerken op een prachtige locatie!'
  • Teuni van Genderen (Los Sueños de Lo Capitán - Werkendam): 'Business Network Open Coffee vanochtend georganiseerd door Ondernemend Altena. Goed georganiseerd en veel inspiratie opgedaan op een prachtige locatie.'
  • Martine Bleyenberg (Alex Autocenter - Werkendam): 'Was weer heel gezellig... Veel leuke mensen ontmoet en interessante Espresso-sessie.'
  • Loes Frings (Fantasea Divers - Woudrichem): 'Het was weer gezellig, leuke mensen ontmoet.'

SWOP
Deze sessie even een keer geen pitches. Wel werden er twee SWOPS weggegeven: ondernemers geven aan ondernemers. Witlox Van den Boom Accountants (Rosmalen) gaat als ontvanger met coach Jos Korthout (de gever van het gratis adviesgesprek) om tafel om te zien of er aandachtspunten in de organisatie zouden zijn.
Susan Karelse (GirlPower) uit Gorinchem kreeg drie maanden gratis bannering van Altenamarkt.nl.

De Coffee SWOP is een terugkerend onderdeel van de Open Coffee netwerkbijeenkomst. Het Engelse woord 'swop' (of 'swap') betekent letterlijk 'ruilen.' Voor de Coffee SWOP deponeren de aanwezige ondernemers hun visitekaartjes in een groot koffieblik waar - willekeurig - X exemplaren uit worden getrokken in ruil voor een kans op een gratis B2B-dienst. Zou de door andere ondernemers gratis aangeboden expertise niet passend zijn, kan deze tijdens de netwerkbijeenkomst geruild of weggegeven worden. De SWOP brengt zo niet alleen het 'swoppende' bedrijf exclusief voor het voetlicht, maar is vooral ook bedoeld om nieuwe B2B-contacten (extra) te stimuleren.

Coffee Leutje
Aansluitend aan de netwerkmeeting ging Espresso-sessie 3.0 van start. Een kleine groep ondernemers ging met elkaar in gesprek en wisselden tips en tops uit om het netwerkmoment (nog) beter voor het voetlicht te krijgen. Er kwam zaken voorbij als "wie niet vraagt wordt overgeslagen", welke vragen stel je, hoe concreet kun je die maken, met wie zoek je contact, op basis waarvan et cetera. Alles onder het motto "Hoe maak ik mijn netwerksessie effectiever. Ook de gunfactor en de brochure-praatjes kwamen aan de orde. Tevens werd een samenvatting uitgedeeld van de voorgaande keer en kreeg iedereen ook weer een Coffee Leutje met netwerktips.

De Espresso-sessie kreeg wel een heel bijzonder (letterlijk) slotakkoord. Als spreekwoordelijke kers op de taart kregen de deelnemers van de gastheer een Espresso-delicatesse onder de welluidende titel: 'Slotakkoord'. Aardbei, bavorois, chocolade garnering, en - natuurlijk - een Espresso, een cakeje en meer... Kortom, een klein smulpartijtje van formaat, mooi gearrangeerd en met zwier geserveerd.

Ook dit Slotakkoord paste in het decor van een geslaagde netwerkochtend.

Eerstvolgende
De eerstvolgende Open Coffee Altena is editie 20.0. Deze wordt georganiseerd bij het (nieuwe!) BiesboschmuseumEiland op 10 september 2015.
Adres: De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam. Tijd: 09:30 uur - 11.00 uur. Aanmelden (graag!) via info AT  OndernemendAltena.nl. Bij opgave wordt de naam toegevoegd aan de deelnemerslijst die te vinden is op www.OndernemendAltena.nl

Aansluitend aan de netwerkmeeting wordt Espresso 4.0 gedraaid. Insteek dan: 'Wat doe ik met mijn opgedane netwerkcontacten?' Aanmelden (vriendelijk verplicht) via www.OndernemendAltena.nl. Maximaal 15 personen en vol = vol.

(© Foto's: Open Coffee Huisfotograaf Lisette - Captures you - de Rade | photography)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.