vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politie krijgt valse melding over stervend kind

10 juni 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Vanmorgen, net na de klok van 07.00 uur, ontving de alarmlijn een melding uit Veen dat er een kind op sterven lag. 'Dood zou gaan', zo laten de wijkagenten uit Aalburg weten.

De hulpdiensten trokken massaal uit met een traumaheli, twee ambulances en er gingen twee politieauto's op pad.

Het bleek uiteindelijk om een valse melding te gaan.

De politie is een onderzoek gestart naar de valse melder.

Wat gebeurt er bij een valse 112-melding?
Bij een valse 112-melding zal degene die de valse melding heeft gedaan, worden opgespoord. Dat kan, omdat alle gegevens van (mobiele) telefoons opgevraagd kunnen worden. Als je een valse melding doet (dit betekent: zeggen dat er iets gebeurt, wat niet waar is), of misbruik maakt van 112 (alleen bellen en de verbinding verbreken of lachen, schreeuwen, schelden, etc.), dan pleeg je een misdrijf. Dat wil zeggen dat het als een zwaar vergrijp wordt gezien.

De straf voor een valse 112 melding
Als je wordt gepakt, zul je een straf krijgen, variërend van taakstraf tot gevangenisstraf! Het doen van een valse melding of het plegen van 112-misbruik is levensgevaarlijk! Bedenk dat er altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. Je moet er niet aan denken dat deze mensen 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt.

Lees meer over:

Politie alarmering valse melding
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.