donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Firma De Heus in de race voor Familiebedrijven Award

9 juni 2015 (door WoudrichemNet)

EDE / ANDEL - Mengvoederbedrijf De Heus is genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2015. Samen met vier andere bedrijven staat Koninklijke De Heus op de nominatie voor deze, inmiddels breed gewaardeerde, onderscheiding. De Heus zit in Ede, maar heeft onder andere ook een vestiging in Andel.

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagmiddag 24 juni 2015 aanwezig bij de derde uitreiking van de Familiebedrijven Award (FB Award) in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Dat alles gebeurt tijdens een feestelijke uitreiking. Deze prijs wordt jaarlijks door de Stichting Familie Onderneming uitgereikt aan het "beste" familiebedrijf in Nederland. De award onderstreept het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie.

In 2013 ontving Gassan Diamonds de eerste editie van deze jaarlijkse award en daarmee trad Benno Leeser, CEO van Gassan Diamonds, voor de periode van een jaar toe tot de jury. In 2014 werd hij als jurylid opgevolgd door Henny Westland die met haar familiebedrijf Westland Kaas de tweede avond in ontvangst mocht nemen.

De Heus
Hendrik Antonie de Heus richt in 1911 zijn bedrijf Graan- en Meelhandel H.A. de Heus op. De eenmanszaak wordt in 1938 omgezet in de V.O.F. H.A. de Heus met als vennoten: Hendrik de Heus en zijn zonen Jacobus en Aart. Dochter Marrigje wordt procuratiehouder. Vandaag de dag is De Heus met ruim 3000 medewerkers actief in meer dan 50 landen en behoort het tot de top 20 van diervoederbedrijven in de wereld. Nederland blijft een belangrijke markt, maar in het buitenland liggen de grote groeikansen. De wereldwijde spreiding van De Heus zorgt voor een continue uitwisseling van kennis en ervaring tussen de Nederlandse en de buitenlandse vestigingen.

Vanaf 2007 zijn de broers Co en Koen de Heus, achterkleinkinderen van de oprichter, als CEO eindverantwoordelijk voor De Heus Animal Nutrition. In 2011 mag het familiebedrijf, met zijn 100-jarig bestaan, het predicaat Koninklijk gaan voeren.

De Heus heeft als missie: “De continuïteit als familiebedrijf te waarborgen en wereldwijde groei te realiseren in de diervoederindustrie en de ontwikkeling van de landbouw te stimuleren in alle markten waar we actief zijn.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.