zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik toont veerkracht op TT-circuit

8 juni 2015 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Renzo van Emmerik uit Meeuwen heeft op het TT-circuit van Assen op 6 juni in een spannende NK SuperCup 600-race een achtste positie behaald en zich gerevancheerd voor de nulscore in de vorige wedstrijd.

Door de valpartij in de wedstrijd van 23 mei door een schakelprobleem was er aan de motor het nodige herstelwerk te doen maar de mannen van JJ Suspension uit Mill kregen het op tijd voor elkaar.

In drie zeer warme vrije trainingssessies op vrijdag 5 juni werd door de Paul Meijering Stainless Steel ondersteunde coureur weer wat vertrouwen bijgetankt maar bleven de rondetijden nog wat achter.

Tempo
Op de racedag bouwde Van Emmerik in de kwalificaties zijn tempo van de vorige dag verder op en kwam, ondanks de drukte op de baan in het zeer sterke 28 rijders tellende veld, tot een mooie achtste startpositie..

Mede door een goede start kwam Renzo van Emmerik na de eerste ronde als zevende door. Twee koplopers konden wat weglopen maar daar achter vormde zich een groep van zes rijders waarin de verschillen klein waren. In de zesde ronde was Van Emmerik bij een uitremactie in de Haarbocht iets te enthousiast en kwam hij naast de baan terecht. Hij kon de race wel vervolgen maar dit koste hem de aansluiting met de groep. In de resterende ronden kon hij op één rijder nog inlopen maar op de streep kwam hij 0,004 te kort.

Teleurgesteld
Na de race was Van Emmerik teleurgesteld dat hij de slag had gemist om in de groep voor hem mee te kunnen strijden om de derde positie maar later kwam toch het besef dat hij zowel in de trainingen als in de race een goede prestatie had neergezet. Belangrijk was dat hij weer rondetijden kon rijden die dicht tegen zijn persoonlijk record op Assen aan zaten. (Foto Aukel Ouwes)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.