woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Rabobank: 'Aantal woningtransacties stijgt ook in regio'

4 juni 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / REGIO - Het aantal woningtransacties in de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg steeg in het eerste kwartaal van 2015.

Vrijwel alle Nederlandse regio’s haken aan bij het landelijke herstel op de woningmarkt. In elke regio nam in 2014 het aantal woningverkopen toe en in 37 van de veertig regio’s steeg de gemiddelde verkoopprijs. Dit schrijven economen van de Rabobank in de vandaag verschenen studie Herstel op de regionale woningmarkt.

Stijging
Het aantal woningtransacties in de gemeente Aalburg is het afgelopen jaar met 17% gestegen. In de gemeente Werkendam steeg het aantal verkochte woningen met  55%. En in de gemeente Woudrichem steeg dit met 71% (12-maands gemiddelde).
Directeur Particulieren, Johan Verweij, van Rabobank Altena: “Het is goed om te zien dat er het afgelopen jaar meer woningen zijn verkocht in het land van Altena.”

In vrijwel heel Nederland staat de woningmarkt er beter voor. Door de gedaalde woningprijzen, de lage hypotheekrente, de gestegen werkgelegenheid en het herstelde vertrouwen in de woningmarkt groeide het aantal woningtransacties in 2014 fors ten opzichte van 2013. Dat leidde tot een minder ruime woningmarkt, waardoor ook de prijzen hoger lagen dan in 2013.

Noord-Brabant
In de provincie Noord-Brabant groeide het aantal transacties in 2014 met 42% en steeg de gemiddelde verkoopprijs met 3,3%. De toename van het aantal transacties was het sterkst in Noordoost-Noord-Brabant, terwijl de stijging van de gemiddelde verkoopprijs daar juist het kleinst was in 2014. De grootste stijging van de gemiddelde verkoopprijs zien we in Zuidoost-Noord-Brabant.

 

Groei 2014 t.o.v. 2013

 

Transacties

Gemiddelde verkooprijs

West-Noord-Brabant

41%

3,8%

Midden-Noord-Brabant

35%

2,3%

Noordoost-Noord-Brabant

51%

1,9%

Zuidoost-Noord-Brabant

40%

4,4%

Noord-Brabant

42%

3,3%

Lees meer over:

Altena Rabobank woningmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.