zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Open Coffee Altena 'doet' Slot Loevestein

2 juni 2015 (door WoudrichemNet)

REGIO / POEDEROIJEN - Commandeurswoning, Piekenier, Arsenaal, boekenkist, Voorburcht, Hugo de Groot, Kasteel, kruit en wapens... Wie dit leest, komt al snel uit bij Slot Loevestein. In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 dit kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig perfect om te netwerken. B2B. Met Coffee als brandstof.

Open Coffee Altena speelt zich op 11 juni a.s. af in de wereld van Hugo de Groot ten tijde van de Middeleeuwen. Daar, op die plek, wordt  netwerkbijeenkomst 19.0 georganiseerd. Anderhalf uur lang kunnen de regionale entrepreneurs zich jonkvrouw wanen of een ondernemende kasteelheer. En zeg nou zelf, wie wil dat nu niet...?

Arsenaal
Wie op de tweede donderdagmorgen in juni van contacten connecties wil maken, wandelt vanaf 09:30 uur de slotgracht over en door de toegangspoort de vesting binnen. De blik wordt direct gevangen door het straatje met soldatenhuisjes, de imposante kastanje met rechts het zicht op het indrukwekkende kasteel. Wie door het straatje wandelt, vindt rechts - om de hoek - het Arsenaal, die dag de historische toplocatie voor modern netwerken. Dáár klinken rond de klok van 10:00 uur het warme welkom, de pitches en worden er weer SWOPS uitgedeeld. De ondernemers uit het Land van Heusden & Altena zijn nu al van harte uitgenodigd. Vanaf 09:30 uur. Het duo Just for You zorgt voor de muzikale ambiance. Het Woerkumse tweetal speelt oorstrelers...

Espresso
Dat geldt ook voor de Espresso's. Een Espresso is klein, pittig en wordt gedronken na afloop. Zaken die onverkort van toepasssing zijn op Espresso-sessie 3.0, aansluitend aan de Coffee-meeting. Maximaal 15 ondernemers gaan in de Piekenier gedurende 30 minuten nadenken hoe zijn/haar netwerkbijeenkomst effectiever kan.
Ging het in de eerste Espresso over het nut van een goede voorbereiding, in sessie twee was de centrale stelling: 'Zaken doe je met mensen die je kent, aardig vindt en vertrouwd.' Vervolgens popten vragen op als 'Hoe bereik je die situatie tijdens het netwerken? Wat komt daar bij kijken?' Labels als "verbinding zoeken, de dialoog aangaan, luisteren naar elkaar en signalen opvangen" werden leaders in het gesprek.

In sessie 3.0 zal vooral worden ingegaan op het netwerkgesprek: hoe begin je dat, waar gaat het (vooral) over enzovoorts?

De details
Open Coffee Altena 19.0 op 11 juni aanstaande. Slot Loevestein, Loevestein 1, Poederoijen. Aanvang 09:30 uur - 11:00 uur. Parkeren op de grote, centrale parkeerplaats. Dan te voet (!) naar de vestingpoort. Dit is een korte wandeling van pl.m. 7 minuten. Plaats van handeling: het Arsenaal.

Info en aanmelden: www.OndernemendAltena.nl

(Foto Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.