zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Ook tweede brug over Bergsche Maas

30 mei 2015 (door WerkendamNet)

HANK / KEIZERSVEER - Niet alleen de Merwedebrug, ook de Keizersveerbrug krijgt een nieuwe verbinding naast zich. Adviseur Wegontwerp Rijkswaterstaat, Jan de Wijs, legt uit wat er bij deze brug allemaal gaat veranderen. Bijvoorbeeld de keuze voor afrit 20 naar Geertruidenberg. Een datum van aanleg wordt in het persbericht echter niet genoemd.

‘Op dit moment rijd je via de Keizersveerbrug over twee rijstroken in noordelijke richting en over twee rijstroken in zuidelijke richting. Met de nieuwe brug ten oosten van de huidige brug verandert dat. De bestaande brug biedt straks vier rijstroken richting het zuiden; de nieuwe brug biedt drie rijstroken plus een spitsstrook richting Utrecht', aldus de wegontwerper.
 
Afrit 20
Eén van de veranderingen is de route naar afrit 20 vanuit het noorden. ‘Als je de Keizersveerbrug nadert, kun je kiezen uit twee maal twee stroken. Neem je de linker twee stroken dan ga je rechtstreeks naar Breda. Neem je de rechter twee stroken, dan kun je nog kiezen voor de afrit. Maar ook via de rechter twee stroken kun je nog door richting Breda.’
 
Voordat je de nieuwe brug vanuit het zuiden nadert, ligt nu nog een op- en afrit bij het industrieterrein De Pontonnier. De Wijs: ‘Deze op- en afrit wordt verplaatst, omdat door het opschuiven van de weg naar het oosten de oude toerit naar de snelweg niet meer aan alle veiligheidseisen voldoet.’
 
Landbouwverkeer
Over de Bergsche Maas ligt momenteel een weg voor landbouwverkeer, tussen de twee brugdelen in. ‘Deze weg blijft belangrijk omdat agrariërs gronden aan beide zijden van de brug moeten kunnen blijven bereiken De weg wordt zodanig aangepast, dat deze onder de nieuwe weg door gaat. De fietsverbinding in noordelijke richting wordt verplaatst naar de nieuwe brug', besluit de man van Rijkswaterstaat.
 
Foto Rijkswaterstaat.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.