maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Rabobank Altena neemt 'een aandeel in elkaar'

30 mei 2015 (door WoudrichemNet)

REGIO - Op zaterdag 30 mei 2015 vond de tweede Rabobank Vrijwilligersdag ‘Een aandeel in elkaar’ plaats. Deze zaterdag hebben medewerkers, ledenraadsleden en commissarissen van Rabobank Altena letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Een 'leuke manier om te ervaren' hoe laagdrempelig én 'dankbaar' het is om vrijwilligerswerk in de regio te doen.

Krachten gebundeld
In verschillende dorpen in het Land van Heusden en Altena bundelde Rabobank Altena haar krachten om lokale (bestaande) initiatieven te ondersteunen. Zo hebben de bewoners van Zorgcentrum Antonia genoten van een heerlijke high-tea met hapjes van Lunchroom ’n Tikkie Anders. Het optreden van Mannenkoor De Maasmaten viel ook in de smaak. De bewoners van de Ruiterhof in Genderen zijn aangenaam verrast door ‘Duo Eigenwijs’ met aansluitend een heerlijk buffet. In zorgcentrum Aernsweart in Hank werden de bewoners getrakteerd op een high-tea met lekkers van Best of Bridget’s uit Hank.
 
In het gebouw van Stichting Stulpke De Tussenstap in Nieuwendijk en Prisma in Woudrichem werd samen met de bewoners geverfd. Bij Stichting Stulpke De Tussenstap is ook de tuin flink aangepakt. 
 
In Wijk en Aalburg bij Stichting Bloesem Altena zijn de handen uit de mouwen gegaan om het gebouw op te knappen voor de opvang van tienermoeders. De bewoners van SOVAK beleven ook dit jaar bij Bonne Vie in Wijk en Aalburg een leuke dag. De vrijwilligers hebben bij de Rietveld braderie op veel plekken kunnen ondersteunen. Zij bakten pannenkoeken voor de bewoners van en hebben geholpen achter de kraampjes. Het was een geslaagde dag.
 
Een aandeel in het Land van Heusden en Altena
Rabobank Altena is een duurzame organisatie en draagt graag een steentje bij aan het Land van Heusden en Altena. Zij hecht veel belang aan het leefbaar houden van de omgeving waar haar klanten wonen, werken en recreëren. De Rabobanken uit de kring Zuidwest Nederland richten zich sinds vorig jaar in het bijzonder op het stimuleren van de zorg en leefbaarheid in de regio.
 
Nieuwe initiatieven
'Kent u een vereniging, stichting, club, school of verzorgingshuis die wel wat hulp van onze vrijwilligers kan gebruiken? Stuur dan een e-mail naar communicatie@altena.rabobank.nl. Wij nemen de ideeën mee voor volgend jaar.', aldus Rabobank Altena.
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.