donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Voortgang A27 op de agenda

26 mei 2015 (door WerkendamNet)

REGIO / WERKENDAM - 27 mei praat de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu over de voortgang van projecten. Ook de voortgang van de A27 staat op de agenda. De stichting A27 zal in de Tweede Kamer dit overleg volgen om alle actuele ontwikkelingen rondom de A27 bij te houden en de contacten met verschillende Kamerleden te onderhouden.

Er zijn door het ministerie meerdere bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners en bedrijfsleven om op de hoogte te blijven en mee te denken over de A27. Op 19 april 2015 was er een algemene informatiebijeenkomst  in de Evenenmentenhal in Gorinchem. Hier is een toelichting gegeven op het door de Minster vastgestelde voorkeursalternatief voor het project A27 Houten-Hooipolder. Verder is in deze bijeenkomst ook in grote lijnen aangegeven hoe het proces verder gaat en hoe je kan meedenken. Meedenken moet wel tot gevolg hebben, dat de oplossing goedkoper, veiliger en minimaal dezelfde functionaliteit moet hebben

De eerste meedenksessie was op  26 april in Gorinchem. Rond de 25 bij de A27 betrokken burgers, bedrijven en sportverenigingen is gekeken naar problematieken en mogelijke oplossingen rond het tracé bij Gorinchem, Met name zijn de sportvelden Molenvliet en de Schimmelpennincklaan en de aansluiting Avelingen kwamen aan de orde . In twee groepen zijn deze punten besproken en mogelijke oplossingen aan de orde gesteld. Eind mei zal er een terugkoppeling worden geven van de ingebrachte oplossingen en de reactie/beoordeling  daarop vanuit het ministerin. Eventuele oplossingen zullen dan ook op tekening zijn gezet.

Lees meer over:

overheid Stichting Merwedebrug a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.