dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Wethouder Paula Jorritsma: 'Wie heeft er op mijn kop gepoept?'

26 mei 2015 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - Op woensdag 20 mei werd op basisschool Oudendijk het project “Lezen is Leuk” op feestelijke wijze geopend door Woerkums wethouder Paula Jorritsma. Samen met de leerkrachten tekende zij voor een mooie opening.

Er werd door de leerkrachten een toneelstuk opgevoerd over de kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had, vanuit een boek dat door Paula Jorritsma werd voorgelezen.

Onthuld
Daarna werden er twee prachtige, gevulde boekenkasten onthuld. Om het leesplezier nog meer te vergroten was  er aan het eind een boekenmarkt en konden alle leerlingen met behulp van een boekenbon een boek ter waarde van 10 euro uitzoeken.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de stichting Kinderpostzegels, in samenwerking met Bibliotheek Altena, met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. Dit gebeurt door gericht in te zetten op leesbevordering en door kinderen een rijke leesomgeving te bieden.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.