vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

KBO-Brabant lanceert Ons Platform

22 mei 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Vanaf vandaag kunnen alle senioren in Brabant gebruik maken van Ons Platform, een online platform ontwikkeld door KBO-Brabant en Cubigo. Ons Platform is een digitaal bureaublad dat is afgestemd op de behoeften van senioren. KBO-Brabant heeft dit platform ontwikkeld om het gebruik van internet op zowel een computer als tablet te vergemakkelijken. Door de intuïtieve opzet en het gebruiksgemak is het door iedereen te gebruiken, zelfs wanneer iemand geen ervaring heeft met internet.

Het platform bevat allerlei gebruiksmogelijkheden op het gebied van ontmoeting, nieuws, recreatie en zorg. Senioren kunnen zelf kiezen aan welke functies zij behoefte hebben. De functies zijn gebruiksvriendelijk waardoor ook degenen met de grootste drempelvrees Ons Platform kunnen gebruiken. Kortom, zelfstandig het internet op binnen een veilige omgeving.

Contacten
Deze online toepassing biedt senioren de kans om dagelijkse contacten te onderhouden via e-mail of videobellen, allemaal binnen het systeem. Bovendien biedt Ons Platform senioren een bron aan informatie over de eigen buurt, wijk en woonplaats. Naast het sociale aspect ondersteunt het platform zorg op afstand met behulp van technologie. Ons Platform zorgt ervoor dat middelen en zorg efficiënter worden ingezet waardoor mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Verschillende diensten zijn gebundeld. Zo kun je met de tablet of computer via het platform maaltijden bestellen, een videogesprek met de verpleegkundige voeren of hulp van de buren inroepen. In de nabije toekomst zijn ook medische toepassingen mogelijk, zoals je bloeddruk doorsturen of een afspraak maken met je huisarts. Ons Platform ondersteunt maximaal, is gratis en erg eenvoudig in gebruik.

Het platform van Cubigo won in 2014 de publieksprijs voor het meest innovatieve product in de zorg, en werd door Google benoemd tot één van de 15 meest technologische start-ups ter wereld. Met recht dus een waardevolle tool voor de senioren in Brabant. Op www.kbo-brabant.nl is een pagina ingericht met meer informatie over Ons Platform en doorverwijzingen naar online registratie en de app.

Lees meer over:

senioren KBO Brabant platform
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.