vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Stichting Tweede Thuis onderdak

22 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Woonservice Meander en Stichting Tweede Thuis in Altena hebben dinsdag hun handtekening gezet onder het huurcontact voor een woonlocatie  in Werkendam voor acht mensen met een verstandelijke/meervoudige handicap. Syndion zal de zorg gaan verlenen en was ook aanwezig bij dit feestelijke moment.

Lees hier verder...

Ouderinitiatief
Tweede thuis in Altena: 'We zijn als ouderinitiatief pas twee jaar actief en vanaf 17 mei 2010 is de stichting Tweede thuis in Altena opgericht.' Deze stichting is voortgekomen uit het ‘ouderinitiatief Land van Heusden en Altena’. Het bestuur bestaat uit ouders van kinderen met een handicap en deskundigen die direct of indirect betrokken zijn met de (gehandicapten) zorgsector. Met het oprichten van de stichting, heeft het
ouderinitiatief ook een juridische status gekregen.

Het ouderinitiatief is ontstaan vanuit de constatering door een aantal ouders van kinderen met een handicap, dat in de reguliere zorg voor hun kinderen een voortdurende wisseling van verzorgers/begeleiders plaatsvindt, wat voor een bepaalde categorie cliënten een zeer negatieve invloed heeft. Veel mensen met een meervoudige beperking hebben een sterke behoefte aan veiligheid, heldere structuren en zo weinig mogelijk  veranderingen.

Gezinssituatie
Een stabiele gezinsituatie is voor hen ideaal, maar niet elk gezin is in staat het onderdak en de nodige zorg te blijven verlenen, al is het alleen maar omdat de ouders op den duur een leeftijd bereiken waarbij actieve zorg voor iemand met een beperking niet meer mogelijk is. Daarom is gezocht naar een woonvorm die de gezinsituatie zo dicht mogelijk benadert.

Lees meer over:

Altena meander tweede thuis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.