vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jaarwisseling Aalburg 'feestelijk' en goedkoper dan vorig jaar

20 mei 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg heeft de jaarwisseling van 2014 naar 2015 geëvalueerd. Conclusie: de jaarwende was 'feestelijk' en de kosten 'lager'. Hoewel, veel is het verschil niet: 10.457,83 euro dit jaar ten opzichte van 11.973,53 euro vorig jaar. De verbeterpunten in de communicatie krijgen de aandacht.

De jaarwisseling 2014-2015 is in zijn algemeenheid feestelijk verlopen met enkele incidenten, zo laat de gemeente via een raadsinformatiebrief weten  Daar waar het ging om zaken die met de opgestelde draaiboeken te maken hadden. kan gesteld worden dat het draaiboek goed heeft gewerkt. De samenwerking waarop ieder jaar stevig wordt geïnvesteerd, heeft resultaat. Aldus de brief.

Het totale kostenpakket voor de jaarwisseling 2014/2015 komt op ongeveer uit op 67.998,16 euro. Dit zijn alleen de kosten die voor de rekening van de gemeente komen.

Verbeterpunten
Aandachtspunt is om vroegtijdig de voorwaarden voor de festiviteiten tijdens de jaarwisseling vast te stellen. Dan kan dit ook meegenomen worden in de aanvraagformulieren. Een verbeterpunt vanuit de brandweer is dat ook de teams uit omliggende gemeenten meegenomen worden in de werkwijze, dan ontstaat er geen onduidelijkheid tijdens de inzet.

Positieve ervaringen
De informatievoorzieningen verlopen steeds beter, op deze manier kan er efficiënter gemonitord worden en effectiever ingezet worden. Ook de interne
draaiboeken van de partners zijn met elkaar gedeeld, wat begrip voor elkaars handelen oplevert. Ook de bodycams bij de politie zijn als positief ervaren door de hulpdiensten. Vooral veel lof voor de inzet van de wijkagenten en de nieuwe teamchef tijdens de jaarwisseling en in de periode voorafgaand, laat het verslag weten.

Conclusie
Naar aanleiding van de incidenten rondom de jaarwisseling van vorig jaar was iedere hulpdienst goed voorbereid. Burgemeester Fons Naterop concludeert tevreden: 'De inzet van de politie ook voorafgaand aan de jaarwisseling heeft een positief effect en behoeft ook de aandacht volgend jaar.
Positieve ervaringen en verbeterpunten worden verwerkt in de aanpak voor de komende jaarwisseling. Tot slot worden eventuele aanwijzingen van het presidium cq. de gemeenteraad betrokken bij die aanpak.'

Voor de volledige evaluatie KLIK HIER...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.