donderdag 28 maart 2024

vv Woudrichem wint

18 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een druilerige regen komt gestaag uit de wolken en zorgt niet voor die geweldige sfeer waar we zo op hadden gehoopt. Maar als de klok dan half drie aan geeft en de spelers het veld opkomen, zie je de eerste voorzichtige zonnestraal binnen komen. Dat geeft direct een geheel ander gevoel. Samen herdenken we Hans Zwets met een minuut stilte, oud-scheidsrechter en tevens oud-bestuurslid van vv Sleeuwijk. Daarna gaan de spelers van de F1 met een ereronde over het veld. Hier hoort ook het vuurwerk bij dat vooraf wat extra sfeer geeft.

Dan kan de wedstrijd tussen de twee rivalen beginnen. Voor beide kampen, royaal vertegenwoordigd rondom het veld, geldt maar één doel en dat is proberen deze dubbel zonder kleerscheuren door te komen. Daarna  de confrontatie met Meerkerk of Perkouw voor promotie naar de tweede klas. Zou wel leuk zijn omdat er dat weer verschillende derby’s staan te wachten. Denk aan Wlhelmina, GRC14, GDC en Altena. Stel dat Almkerk het stapje terug moet maken naar de tweede klas en je hebt weer iets om naar uit te kijken. Maar dat is nu nog te ver vooruit kijken. Eerst deze wedstrijd maar eens tot een succes maken. Dat de spanning vooraf reeds aanwezig was bleek wel uit de vele gesprekken en de gespannen kopjes van onze jongens. Men wil zo graag maar in de derby met onze buren weet je maar nooit.

Controle
Als Dillis in de zesde minuut over rechts de back laat staan is het jammer dat de bal iets te ver van zijn voet afspringt. Vier minuten laten is er wel de controle maar gaat zijn schot voor het doel langs. Woudrichem heeft er zin in en speelt de bal op Bori. Geen controle op de bal en gaat over. In de 29e minuut moet de verdediging alle zeilen bij zetten als Sleeuwijk de aanval gaat zoeken over links. Dankzij het van de doellijn halen van de bal wordt een doelpunt voorkomen. De schrik zit er best even in en de verdediging wordt weer gesloten. Met nog zes minuten te gaan in de eerste helft wordt Bori twee keer in stelling gebracht. De eerste bal krijgt hij verkeerd op de wreef en gaat naast. Daarna in de laatste minuut draait hij zichzelf vrij en komt voor de keeper te staan. Zijn balans is even niet in orde en de bal gaat in de handen van de keeper na een te zachte inzet.

Feestje
De tweede helft speelt zich voor een groot gedeelte af op het middenveld. De vrije trap van Wilty gaat over. Als Sleeuwijk enkele hoekschoppen krijgt zie je dat Gerard de Joode scherp is. Hij moet de bal stompend weg werken om gevaar te keren. De inzet van Danny is te zacht en een prooi voor de keeper van Sleeuwijk. Dan met nog zeven minuten op de klok komt toch dat grote moment waarop alle Woerkum supporters hadden gewacht. De bal wordt tot drie keer toe op het doel van Sleeuwijk gespeeld.
De laatste inzet gaat voor het doel langs en daar staat Wim Holster. Beheerst koppend werkt hij de 1 – 0, bal tegen de touwen en brengt hij  de tribune tot leven. De speaker laat zijn geluidsboxen knallen om dit feestje te vieren. Bijna wordt er in de laatste minuut nog een stokje voor de feest vreugde gestoken. Sleeuwijk zoekt de aanval en vanaf de linker kant wordt de bal gespeeld naar de op rechts vrijstaande Marinissen. Tot grote opluchting mist hij de juiste richting en de bal gaat juist voor het doel langs.
Als scheidsrechter Klerx uit Waalwijk, die hier mogelijk zijn laatste wedstrijd fluit, voor de laatste keer zijn fluit ter hand neemt is ieder opgelucht. Nu volgende week naar Sleeuwijk. Het eerste en tweede veld liggen er uit, maar het bestuur zal daar ongetwijfeld wel de juiste weg weten te bewandelen om ook daar tot een goede oplossing te komen. (vv Woudrichem)