dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Kleuters Basisschool Oudendijk bezoeken Prinsentuin

16 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het weekend ervoor leek alles letterlijk in het water in te vallen. Juf Ingrid kwam op school en vond bijna alle versieringen voor het kleuterfeest in een flinke plas water. Met hulp van een paar inventieve ouders en Peter van Ballegooijen, eigenaar Albert Heijn Sleeuwijk werd er toch nog op tijd een prachtig groenten- en fruitdecor samengesteld. Gepaard met het mooie weer en de vele activiteiten hadden de kleuters van Basisschool Oudendijk een dag om nooit meer te vergeten.

Na een ochtend op school waar de kinderen hun tuinschort en handschoenen aandeden, Fruit Bingo speelden en druivenrupsen, appelflappen en popcorn maakten, werden ze gebeld door Marieke Stout, van de groene school Prinsentuin in Andel. De Biologie docente had hulp nodig, want de leerlingen hadden examens en er moesten nog een heleboel klusjes gedaan worden. Konden de kleuters alsjeblieft komen helpen?

Uitleg
Bij aankomst op de Prinsentuin werden de appelflappen, met gratis vlaaifruit van HAK, gelijk in de ovens in het kooklokaal gezet en mochten de kids hun eigen pizza gaan beleggen met diverse groenten en ander beleg. Onder het genot van hun appelflap kregen de kleuters daarna uitleg over de Prinsentuin en wat hun belangrijkste taken voor die middag waren.

Vol aandacht zaten ze te luisteren naar juf Marieke: ,,Kunnen jullie bloemstukjes maken?” ,,Ja hoor”, riepen ze in koor. ,,Ze konden best bloemen in stukjes knippen.” Na wat verdere instructies was het allemaal duidelijk; ze mochten een plantje ompoten naar een grotere pot, een kijkje nemen in de paprikakas, de dieren aaien en knuffelen en een bloemstukje maken.

Muzikaal einde
Om twee uur waren ze klaar met het ‘harde werken’ en was het weer tijd om naar school te gaan, waar de mama’s, papa’s, opa’s en oma’s zich hadden verzameld om het jaarlijkse optreden bij te wonen. Onder begeleiding van muzikanten Gabriël Gort op de accordeon en Ad Baks op de contrabasgitaar zongen de kleuters uit volle borst hun fruit- en groenteliedjes. Een mooi muzikaal einde van een gezonde, gezellige en leerzame dag.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.