donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Sloop van de baan, Sporthal de Crosser wordt gerenoveerd

13 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De kogel kan door de spreekoordelijke kerk: geen sloop, maar juist behouden en renoveren van sporthal de Crosser in Werkendam. Waar een meerderheid van de partijen voorheen voorstander was van sloop en nieuwbouw, pleitte met name ChristenUnie-raadslid Hennie Schermers voor het meest duurzame en financieel realistische alternatief. Het tij blijkt nu gekeerd.

Tijdens de raadscommissievergadering van dinsdag 12 mei jl. bleek er uiteindelijk toch een meerderheid te kiezen voor een grote renovatie van de Crosser met als resultaat dat de sporthal de komende twintig tot dertig jaar weer goed te gebruiken is. Eerder gaven veel partijen aan meer te voelen voor een kleine opknapbeurt voor de komende vijf jaar en dan te kiezen voor sloop en een nieuwe sporthal (elders).

Prima
De ChristenUnie laat weten de Crosser een prima sporthal te vinden 'met een uitzonderlijk goede vloer en op een centrale plek in het dorp. Met een aantal stevige aanpassingen zoals nieuwe dakbedekking, een nieuwe toplaag op de vloer, een nieuwe pui etcetera. is dit een wel bestede investering en kan deze locatie nog vele jaren naar behoren functioneren', meldt de partij op haar website.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.