zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Populaire BROEM-cursus krijgt extra dag in het najaar

11 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De door Veilig Verkeer Nederland georganiseerd cursus Breed overleg Ouderen en Mobiliteit - kortweg BROEM-  is erg in trek. Inmiddels zijn al drie cursusdagen volgeboekt en is de organisatie (VVN Nederland afdeling Altena) op zoek naar een vierde cursusdatum in het najaar. De cursus wordt afwisselend  in samenspraak met de gemeente Werkendam, Woudrichem en Aalburg jaarlijks georganiseerd. In 2015 is de beurt weer aan Werkendam.

Wethouder Wim de Jong: “Ook ik ben middels de 60 gepasseerd en behoor dus tot de doelgroep. Ik ben een ervaren chauffeur maar als het om veiligheid gaat, kun je altijd bijleren. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ik deze middag ga opsteken. Ik hoor van de deelnemers dat het, ook met veel rijervaring een leerzame training is. Dat zal voor mij zeker niet anders zijn.”

Cursus
De cursus bestaat uit een opfrisdeel van de (veranderde) verkeersregels, een gehoor- ogen- en reactietest. Het sluitstuk is een 40 minuten durende rijvaardigheidsrit onder begeleiding. Na afloop van deze rit krijgt de bestuurder adviezen over bijvoorbeeld ingeslopen fouten in het rijgedrag.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste dodelijke verkeersslachtoffers in Brabant, naast fietsers en jongeren, zestigplussers zijn. Bij 70% van de verkeersongevallen onder senioren is er sprake van een auto-ongeluk waarbij zowel veroorzaker als het slachtoffer automobilist is (bron CBS januari 2013).

Reden voor zowel de provincie Noord-Brabant als de Altena-gemeenten om deze cursus niet alleen te promoten, maar ook te subsidieerden zodat de deelnameprijs geen beletsel is om mee te doen. De kosten voor de deelnemers bedragen nu 15 euro.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.