zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kampioenschap visbakken brengt Woerkum terug in de tijd

11 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Al voor de negentiende keer in successie wordt in het tot de verbeelding sprekende middeleeuwse stadje Woudrichem het 'Woerkums Kampioenschap Visbakken' georganiseerd. Kleur, gaarheid, smaak en algehele kwaliteit, dat is waar de vakkundige jury op let en de punten op verdeeld. Ruim 35 visbakkers zullen de kramen nostalgisch inrichten en op authentieke houtkacheltjes zal de rode poon en zalm gebakken worden.
 
Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, zal het in de oude vesting Woudrichem zijn of men er nog leeft in de visserijtijd. Vis bakken op nostalgische rokende houtkacheltjes, bakstands versierd en ingericht met allerlei attributen uit de visserijtijd, optredens door visserskoren en demonstraties van met de visserij verweven oude ambachten, zijn de ingrediënten voor het negentiende Woerkums kampioenschap vis bakken. Om 12:30 uur zal het startsein worden gegeven.
Al eerder zal de vesting zich hullen in de historische nevelen daar de bijna 35 deelnemers hun houtkacheltjes tijdig op temperatuur willen hebben. Vanaf dat moment is de sfeer van het visserijverleden voor één dag terug in het heden.
 
Om 17.30 uur zal burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2015 bekend maken en de prijzen uitreiken.

(Foto Stichting Festival Comité)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.